Vigtigheden af dialog - Efterspil fra Derby 12-11

Det københavnske Derby d. 12. november endte desværre med knap så kønne scener efter kampen, som gjorde at FCKFC, Brøndby Support og vi var ude og bede fans melde ind med deres oplevelser.

Efterfølgende har vi i samarbejde vendt oplevelser og evalueret på kampens afvikling. Dette har vi samlet i en evalueringsrapport, som kunne danne grundlag for det evalueringsmøde der blev afholdt d. 13. december. Rapporten kan hentes på dette link: https://www.fairfans.dk/wp-content/uploads/2023/12/Evaluering-efter-derby-12-11-2023-Offentlig-version.pdf

Dialog og fan inddragelse er blandt de punkter, vi vedvarende fremhæver som essentielle tiltag til at sikre den bedst mulige kampafvikling. Vi ser dialogforum som en vigtig medspiller, og det er essentielt at alle parter mødes før kampen og planlægger, samt evaluerer efter kampen. Særligt til kampe, hvor tiltagene er anderledes end til en “normal kamp” for de deltagende fans.

At fans tages med på råd til kampe med højt spændingsniveau er noget vi har kæmpet for længe. Det er vores overbevisning at inddragelse er essentiel for at sikre den bedst mulige kampafvikling – en overbevisning vi med glæde kan konstatere har vundet indpas hos vores nærmeste samarbejdspartnere. 

En underskrivelse af Saint-Denis konventionen er en yderligere bekræftelse herpå (Læs også: På FUCKING tide – Danske Fodboldfans (fairfans.dk)) . Nu venter vi blot på at den bliver ratificeret og implementeret i dansk lov, noget der bør ligge lige til højrebenet, når nu det er en praksis der alligevel er aftalt i forbindelse med høj-risiko kampe.

Vi er glade for at kunne assistere FCK/BIF i denne sag. Vi står naturligvis altid klar til at assistere andre fanklubber og fangrupperinger med lignende og andre sager, hvis de ønsker hjælp. Det er blot at række ud.

Post Views: 902
da_DKDansk