De nominerede til DFF Fan Awards 2023

Dansk fodbold får masser af opmærksomhed i medierne, som landets folkesport. Fra spillet på banen til bestyrelseslokalerne pryder det aviserne. Tribunerne og danske fodboldfans får også varierende opmærksomhed, og det hænder at en tifo får lov at pryde overskrifterne, men oftest er det de få negative episoder, der løber med opmærksomheden.

De positive tiltag når desværre sjældent medierne, og det synes vi er synd og skam. Så lige som Fodbolden uddeler priser for bedste mål, årets mandlige og kvindelige spillere, så besluttede vi sidste år, at det også var på sin plads at hylde og uddele priser til fanscenen.

Vi har justeret i kategorierne siden sidste år (som også var vores første år med Fan Awards), dermed udgik årets Good Hoster og årets Sang. I Stedet har vi introduceret årets Tribune indslag.

Fra november til kort før jul har det været muligt at indsende nomineringer i de 7 kategorier, som bestyrelsen har udpeget.

Henover julen har bestyrelsen indsnævret nomineringerne til de 2-3 nominerede i hver kategori, der har levet bedst op til kriterierne eller har været fuldstændig enestående.

De 7 kategorier i 2023 er:

  • Årets positive fan indslag
  • Årets udebaneafsnit
  • Årets fanklub initiativ
  • Årets tribune indslag
  • Årets særlige indsats
  • Årets bedste stemningsbillede
  • Årets medfan

 

De nominerede i hver kategori fordeler sig således:

Årets positive fan indslag

Årets positive fanindslag hylder tiltag og initiativer fra enkeltpersoner eller fangrupperinger, som har haft en positiv betydning og spejlet positivt tilbage på Fodboldfans. 

Blandt de mange indstillinger har bestyrelsen valgt de 3 kandidater, som bestyrelsen vurderer bedst indkapsler den positive fankultur.

Podcasten Tribuneliv

Podcasten er unik inden for Fan Podcast, da den spænder over mange forskellige emner, på tværs af klubber og på tværs af nationer med et fokus på alt andet end spillet på banen. 

Podcasten er med til at gøre os alle klogere på historien, på kulturen, på værdierne på tribunerne.

AaB Tifo Kaos

AaB Tifo Kaos er nomineret for deres overskud og anerkendelse af værdien i god stemning i begge ender, da AaB Tifo Kaos til Pokalsemifinalen i 2023 mod Silkeborg, hjælper Silkeborgs fans med en tromme, da deres egen tromme går i stykker.

Tor Scavenius og Emil Andersen

Tor og Emil huserer på Twitter med godmodig banter, videoer og formår med at skabe et unikt rum med venskabeligt drilleri med gensidig respekt og høj klasse af humor gennem deres videoer

Årets udebaneafsnit

Udebaneafsnittene fylder meget for de danske fodboldfans, og DFF har tidligere kåret det bedste udebaneafsnit på baggrund af vores spørgeskema. Nu har vi ladet jer fans indstillet de bedste udebaneafsnit.

Det var nemt for bestyrelsen at indsnævre feltet til 3 stærke kandidater

Viborg FF

Viborg FF er igen i år nomineret til årets udebaneafsnit. Sidste år løb de også med prisen. Viborg FF er nomineret for Venlige vagter – effektivt og imødekommende personale i boderne – god placering på stadion

FC Midtjylland

FC Midtjylland er igen i år nomineret til årets udebaneafsnit. FC Midtjylland var også blandt de bedste afsnit, da vi afviklede vores spørgeskema.
FC Midtjylland har generelt gode rammer i udebaneafsnittet, og der er få fingre at sætte på den generelle oplevelse.

Randers FC

Randers FC er nomineret for første gang i kategorien. De er nomineret for gode rammer med to tribuneniveauer og god plads på afsnittet.

Årets fanklub initiativ

Danske Fodboldfans startede som Danske Fodboldfanklubber, så vi har naturligvis fokus på de gode tiltag fra de danske fodbold fanklubber. Bestyrelsen har lagt særlig vægt på de unikke initiativer blandt de nominerede.

B.93 Fanklub

B.93 Fanklub er nomineret for deres Cykelaway til kampen mod Brønshøj, hvor fanklubben arrangerede fælles transport på cykler for at tænke på miljøet. Omkring 80 fans cyklede i samlet flok mod Tingbjerg Ground

Brøndby Women Fanklub

Der er flere fanklub initiativer i gang i Kvindeligaen, men BWF var de første til at have en fanklub dedikeret til kvindeholdet

 

Tobias og de andre har sørget for at Brøndbys kvinder omsider får den lydmæssige opbakning, de fortjener og man kan høre dem, ikke bare på hjemmebane, men osse på de fleste udebaner i ligaen.

 

FCKFC X BW 

Efter en FCM fan fik stjålet sit FCM merchandise i forbindelse med en kamp mellem FCK og FCM tog de to fanklubber aktion og lancerede en kampagne, som opfordrede fans til fortsat at tage kamptrøjen på og ikke være bange for at vise deres farver. 

Initiativet krydser klubgrænser og råber op imod den negative del af fanscenen.

Årets tribune indslag

Det er på tribunen vi lever, og det er på tribunerne de skæve ideer og kreative indslag folder sig ud. Danske Fodboldfans elsker den gode humor, den skarpe banter og sjove tiltag på tribunen. Derfor introducerer vi i år dette som en ny kategori. Vi ønsker at hylde det kreative på tribunerne.

 

Afskaf censur af bannere – fælles kampagne

Selvom bannerkampagnens baggrund ikke var humor, så var det alligevel banter der startede det. Efter bøderegn og stor debat søsatte DFF en fælles bannerkampagne, som strakte sig over alle DFFs medlemmer for at markere en fælles holdning imod tribunecensur. Henover en weekend var der markering med tomme bannere og andre henvisninger til censuren til langt de fleste kampe.

 

Hestetifo

De fleste har nok bemærket de sjove bannere til Randers’ kampe, med en god portion ironi og humor er der altid et banner med reference til modstander holdet, til Randers’ referencer. Bannerne skaber smil og grin på tværs af klubberne

Årets særlige indsats

Fodbolden påvirkes af mange forskellige aktører, fra uofficielle grupper, eksperter, journalister og medfans. Vi ønsker at hylde dem, der har gjort noget særligt, og gjort en særlig forskel. 

Bestyrelsen har valgt 3 stærke kandidater, som på hver sin måde har gjort en forskel og sat fokus på nogle vigtige emner.

Jonathan Holtegaard/ Orange Protest

I indstillingen lyder ”Mens fodboldfans i almindelighed er klar til at sælge deres syge mor for succes, gik Jonathan Holtegaard/Orange imod strømmen og kæmpede for fodboldens grundværdier, hvor fodbold bevares som sport, fællesskab og lokal forandring. Projektet lykkedes ikke, dertil var de kommercielle interesser for store, medier for blinde og medfansene for ligeglade. Ikke desto mindre gav det et lille lys i mørket i en tid, hvor fodbolden er på vej udover afgrunden.”
Orange Protest var med til at sparke liv i debatten om Fodboldejerskaber og flerklubsejere.

De Grønne fra Næstved

For at gøre opmærksom på et stort blind punkt i reglerne, som gør det svært/umuligt for gangbesværede og handicappede fans at følge deres hold ude som hjemme. De Grønne fra Næstved greb selv direkte fat i de parter, der kunne ændre noget og gjorde Divisionsforeningen og DBU opmærksomme på udfordringerne. Dette har medført ændringer i licensreglerne for 24/25 sæsonen

Amalie Bremer

For hendes vedholdende indsats med at sætte kvindefodbold på landkortet i Danmark med særlige podcasts, Hendes ageren på twitter, med fanklubben for kvindeholdet og meget mere.

Årets bedste stemningsbillede

Vi elsker alle at se billederne fra tribunen og fanlivet efter kampen, og vi vil meget gerne hylde de gode billeder af de mange facetter ved at være fodboldfan. Der er kommet mange gode forslag ind, og det var svært for bestyrelsen at indsnævre det. I sidste ende har bestyrelsen valgt at fokusere på den gode fortælling og billeder der gør en nysgerrig på baggrunden.

B93

Et billede der siger meget om rejsen vi B.93 fans var igennem i forbindelse med oprykningen til 1. Division, en drøm vi har haft i mange år, efter en sejr i næst sidste spillerunde i Esbjerg kunne flere mærke følelsen og drømmen, og flere kunne ikke holde tårerne tilbage, her bliver en medfan trøstet, og det viser samtidig det store sammenhold vi har i B.93 Fanklub.

OB på Sidelinjen

Et simpelt men samtidig stærkt billede, der symboliserer OBs 2023

Thomas Heie Nielsen

Når præsten trækker i klubtrøjen. Fodboldgudstjeneste i Frederiksholm kirke. Der var arrangeret særlig gudstjeneste i Frederiksholm kirke, i baggrunden kan man se alteret prydet med BK Frem flag, mens præsten er ved at klæde om fra præstekjole til BK Frem trøje.

Årets medfan

Det er vores medfans, der gør hele forskellen. Det kan både være de små og de store ting. En der altid sørger for at gruppen har billetter til næste kamp? Den frivillige i fanklubben, der går den ekstra mil? En fremmed, der nu er en ven? Ham/hende der altid sørger for liftet til udebane? Der var rigtigt mange gode bud, men juryen har valgt tre personer, som hver for sig er noget ganske særligt.

Brian Nehm

Kæmper i døgndrift for den positive fankultur, og for den positive stemning på Østerbro Stadion og når vi rejser på away. Man finder altid Brian til B.93s kampe i hele landet.

Han har kæmpet for at gøre Terrassen på Østerbro Stadion til en unik stemningstribune hvor han giver plads til at typer føler sig velkommen, han går forrest på alle områder uanset om det er fælleskab, opsætning på tribunen, Tifo, capo, trommer, arrangementer og sammenhold. Han er en unik gave til det positive fanmiljø. Derudover gør han en kæmpe indsats med B.93 Fanklubs Facebook side næsten dagligt kommer med positiv og fedt indhold

Peter Bjergsted Schiewitz

Peter er et af de mennesker der gør alt for at hjælpe hans medfans, uanset hvem de er og om han kender dem, så står han klar til at hjælpe. Kender ikke nogen der arbejder så meget for at vi fans har de bedste muligheder og forhold når vi skal se fodbold. Hans passion og kærlighed til fodbolden er smittende og brænder tydeligt igennem i alt det arbejde han gør for os fans

Rikke Vad

Rikke Vad er nomineret for sit ufortrødne frivillige arbejde i AaB Support Club, som rejseleder og medlem af busudvalget. Rikke Vad er nærmest et synonym med udebaneture til AaB-kampe i hele landet. Uagtet af spillet på banen, så sikrer Rikke med sit rummelige væsen at der er plads til alle i ASC-bussen og at alle går derfra med en god oplevelse. Med en smittende energi og en fast tørn som rejseleder er Rikke ikke alene en god medfan, men hun er også et fremragende på eksempel på den frivilligkultur der hersker i fankulturen. 

Udebaneturene er et unik rum hvor i fællesskaberne kan vokse. Frivillige som Rikke, er essentielle for at den fankultur, vi alle elsker og holder af, kan vokse og tiltrække endnu flere.

Der skal lyde et stort tillykke til alle de nominerede og en kæmpestor tak til alle jer fans, der bidrager til de positive fanhistorier i løbet af et år.

 

Vinderne bliver kåret på det årlige DFF seminar, der i år løber af stablen fra fredag d. 19. – søndag d. 21. januar i Aalborg.

Post Views: 893
da_DKDansk