Netværk, debatter og masser af information i Nordens Paris - Aalborg

Weekenden stod på vores årlige seminar hos DFF, hvor vores medlemmer fra hele landet samles for at netværke, lære af hinanden, søge inspiration og blive klogere på hvad der sker.

Man kunne næsten dele weekenden ind i 3 emner, Fans, Politi og Fodboldens fremtid, som alle bød på masser af debat fra deltagerne.

Politi

Vi startede weekenden hårdt ud med at blive præsenteret for Politiets fodboldstatistikker om fredagen. Tallene er ikke overraskende fortsat fantastisk lave og viser igen og igen at det er trygt at tage til fodbold i Danmark.

Tak til NFIP ved Rune Hamann og Maria Lundgaard for at lægge vejen forbi Aalborg til en snak om statistikkerne, samarbejdet og NFIPs arbejde.

Lørdag lagde formand for Politiforbundet Heino Kegel vejen forbi, hvor han stak hånden ind i en hvepserede og velvilligt stillede op til paneldebat med Christian Rothmann, formand DFF. Debatten blev styret af Klaus Egelund fra Mediano.

Vi tager nok ikke munden for fuld, når vi siger, at mange havde set frem til debatten, og der var rigeligt at tage fat på lige fra bannerdebat til Derby og meget mere.

En ting kunne vi dog blive enige om, dialogkonceptet er godt (og billigt)!

Fans

Når fodboldfans mødes, så vil næsten alle samtaler naturligt kredse om netop det emne. Fodboldfans findes i mange forskellige typer og grupperinger fra den officielle fanklub til de uofficielle grupperinger.

Netop det var baggrunden for at seminaret blev afholdt i Aalborg, for der var et stort ønske om at fortælle mere om samarbejdet i Vesttribunen, som binder bro imellem de forskellige dele i det Aalborgensiske fanmiljø og hvor fokus er på det vi er fælles om fremfor det der skiller os ad. 

Det bragte os videre til en snak om fankultur, en sund fankultur, Fanklubbernes rolle og ansvar, de unge fans og om frivillige. Nogle af de meget brede emner, men også vigtige emner for de danske fanklubber, som fortsat er grundlaget i DFFs medlemmer.

Kort efter seminaret optog Rød Aalborg et afsnit om Vesttribunen, som du kan
lytte til her: https://t.co/8v7EJtskxK 

Fodboldens Fremtid

Vi sluttede et langt program af med at byde velkommen til Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, og Jesper Møller, formand for DBU, til en snak om konsekvenserne af European Super League dommen, den danske model og hvordan de ser fremtiden for dansk fodbold. Der blev vendt udenlandske ejere, seneste forslag på A22 (European Super League), TV-aftaler.

En lang faglig dag blev sluttet af med fejring af 20 år for Danske Fodboldfans med middag, Fanawards og fest. En perfekt afslutning, hvor debatterne og erfaringsudvekslingen fortsatte henover en øl, drink, vin og god mad.

Tak til AaB Support Club for at være fantastiske værter. Næste år drager seminaret til øst, hvor det afholdes hos Brøndby Support, mens Fairfans Cup 2025 afholdes af de Stribede i Odense.

Vi ses til næste år, og vi ses på tribunerne

Post Views: 553
da_DKDansk