Og Vinderen er......

For 2. år uddelte Danske Fodboldfans årets Fanpriser i forbindelse med det årlige DFF Seminar.

Seminaret blev afholdt i weekenden d. 19 -21. januar, hvor lørdag aften bød på middag, fejring af DFFs 20 års jubilæum og uddeling af Danske Fodboldfans Fanpriser 2023.

Fra november til kort før jul var det været muligt for alle interesserede at indsende nomineringer i de 7 kategorier, som bestyrelsen har udpeget.

Henover julen indsnævrede bestyrelsen nomineringerne til de 2-3 nominerede i hver kategori, der har levet bedst op til kriterierne eller har været fuldstændig enestående.

Et komplet overblik og begrundelse for nomineringerne kan findes i denne artikel De nominerede til DFF Fan Awards 2023″

De nominerede var inviteret med til middagen og havde ligeledes mulighed for at deltage i seminarets dagsprogram, og vi er glade for at flere takkede ja til den mulighed.

De 7 kategorier i 2023 er:

 


Bestyrelsen havde desuden valgt at uddele Bestyrelsens særpris i anledning af DFFs 20 års jubilæum.

Tillykke med jubilæet

Vi startede aftenen med at ønske tillykke til to af vores medlemmer, som i det forgangne år rundede et skarpt hjørne.

Med få dages mellemrum fyldte henholdvis Hvidovre Fanklub og Brøndby Support 30 år.

Til at markere dette modtog begge fanklubber et gavekort på 3.000 kr, som de kan bruge til medlemsrettede aktiviteter.

Tillykke med jubilæet til Hvidovre Fanklub og Brøndby Support!

Årets Positive Fanindslag

Årets positive fanindslag hylder tiltag og initiativer fra enkeltpersoner eller fangrupperinger, som har haft en positiv betydning og spejlet positivt tilbage på Fodboldfans. 

AaB Tifo Kaos (ATK) har i den grad vist kernen i den positive fankultur, og det vidner om et overordentligt overskud at springe til med hjælp til modstander holdets fans, da Silkeborgs tromme går i stykker under pokalkampen. 

ATK bliver kontaktet via fælles bekendte og tilbyder at gå på lageret og hente deres gamle reservetromme, således at der i 2. halvleg kunne være koordineret stemning hos udefansene.

Det er ægte sportsånd og fairplay at sikre god stemning i begge ender af stadion.

Årets Udebaneafsnit

Udebaneafsnittene fylder meget for de danske fodboldfans, vi ser det på de sociale medier, vi hører det henover øllene på pubben. DFF arbejder meget på forholdene på de danske stadions og for at sikre at der er gode forhold for både hjemme og udefans. Derfor er det også naturligt for os at hylde det bedste udebaneafsnit.

Viborg FF har gang i noget godt, for de kunne hjemtage prisen for 2. år i træk. Da der ikke var nogen fra Viborg med sidste år, kunne Viborgs SLO komme op to gange og modtage priser. Inden Fanpriserne gik igang fik han først overrakt prisen for årets udebaneafsnit 2022, for kort efter at få overrakt prisen for 2023.


Viborg fremhæves for det gode udsyn på tribunen, for boderne og personalet. 
Viborg er gode til at se gæsternes behov, og de er altid klar til at udvide afsnittet, når der er behov for det.

Årets Fanklub Initiativ

Danske Fodboldfans startede som Danske Fodboldfanklubber, så vi har naturligvis fokus på de gode tiltag fra de danske fodbold fanklubber. Heldigvis har vi set masser af gode initiativer fra fanklubbernes side og det er en fornøjelse at være vidne til.

De tre nominerede var unikke på hver deres måde, og det var ikke en nem beslutning for bestyrelsen at vælge.

FCKFC og Black Wolves viste et stærkt samarbejde på tværs af fanklubber oven på en kedelig hændelse, hvor en FC Midtjylland fik stjålet sit fan-gear efter en kamp mellem de to klubber. Det fik de to fanklubber til sammen at lancere Kampagnen “På med klubtrøjen”. 
Kampagnen spredte sig som ringe i vandet på de sociale medier og påtværs af klubber, og en trist historie og negativ tendens blev vendt til noget positivt og stærkt!

Årets Tribuneindslag

Det er på tribunen vi lever, og det er på tribunerne de skæve ideer og kreative indslag folder sig ud. Danske Fodboldfans elsker den gode humor, den skarpe banter og sjove tiltag på tribunen. Det er på tribunen at fansene kan komme til orde.

Derfor faldt valget også på den fælles kampagne der kørte henover en spillerunde, hvor flere fanmiljøet deltog i kampen imod tribune censur.

Der blev lagt vægt på sammenholdet og vigtigheden i at markere en fælles holdning imod tribunecensur. En sag der for alle fodboldfans er relevant, da et angreb på ytringsfriheden kan være en glidebane til en censureret fankultur.

Prisen går derfor til alle fodboldfans for endnu en gang at have stået sammen i en vigtig sag. Du kan læse mere om fælles kampagnen og baggrunden i vores artikel

Årets særlige indsats

Fodbolden påvirkes af mange forskellige aktører, fra uofficielle grupper, eksperter, journalister og medfans. Vi ønsker at hylde dem, der har gjort noget særligt, og gjort en særlig forskel. 

Feltet af nominerede var særligt stærkt, og alle tre har haft en særlig betydning for fodbolden i 2023.

De Grønne fra Næstved vinder for at gøre opmærksom på et blindt punkt i reglerne, som gør det svært for gangsbesværede og handicappede fans at følge deres hold på lige fod med deres medfans på ude- og hjemmebane.

De Grønne fra Næstved greb direkte fat i de parter, der kunne ændre noget, inddrog relevante eksperter og organisationer. Deres arbejde har medført ændringer i licensreglerne for 24/25 sæsonen, hvor det vil være et krav at der udpeges en handicap ansvarlig ligesom informationer til handicappede skal være synlige på hjemmesiden.

Årets bedste stemningsbillede

Vi elsker alle at se billederne fra tribunen og fanlivet efter kampen, og vi vil meget gerne hylde de gode billeder af de mange facetter ved at være fodboldfan. Et godt stemningsbillede fanger øjeblikket, følelserne og den gode historie. Det fortæller om sejrene, nedturene og sammenholdet.

B.93 Fanklub vinder prisen for den fine fortælling der ligger bag billedet. I det at være overvældet af følelser og samtidig være der for sin kammerat.

Man bliver lidt i tvivl om det er spænding eller fiasko. Det viser følelser i et afgørende øjeblik og så kan vi selv tænke os til hvad der foregår på banen.

 

Årets Medfan

At være en god medfan er kernen i fankulturen. Det handler om at være den der altid er der, går den ekstra mil og løfter noget særligt som ingen andre ofte skænker en tanke.

Rikke Vad (ASC) er et fremragende eksempel på den frivilligkultur der hersker i fanmiljøerne landet over.

Rikke er nærmest synonym med udebaneturene til AaBs kampe. Hun sikrer med sit rummelige væsen at der er plads til alle og at alle går derfra med en god oplevelse.

Udebaneturene er et unik rum hvor i fællesskaberne kan vokse. Frivillige som Rikke, er essentielle for at den fankultur, vi alle elsker og holder af, kan vokse og tiltrække endnu flere.

Årets Særpris

Danske Fodboldfans rundede i oktober 2023 20 år, etableret på grundstenene fra Superligaens Fanklub Forening og har været igennem en rivende udvikling.

Bestyrelsens særpris giver bestyrelsen mulighed for at sige særligt tak til udvalgte personer, som vi mener har gjort noget ganske særligt.

I et jubilæumsår er det nærliggende at kigge indad og bagud. Bestyrelsen ønskede derfor at hylde personer, som har haft en særlig betydning for foreningens udvikling. Derfor har vi valgt at tildele Årets særpris 2023 til 3 personer, som hvert har sat et særligt af aftryk på det DFF der står idag.

Tine Hundahl

Tine kommer man ikke rigtigt uden om, når DFF fejrer 20 år.

Tine var med til at stifte DFF tilbage i 2003 og var i mange år kernen, der holdt det hele sammen.

Time var kasserer, administrator, medlem i FSE Board, stiftede fanambassaden og drev landsholdstifo gruppen.

Tine sørgede for kontakten til medlemmerne, opsnusede nyheder og kæmpede for fans rettigheder.

Tine var aktiv i 15 år i DFF inden hun valgte at trække sig.

Helle Fahlgren

Helle var i mange år rygraden i DFF. Hun har trukket et stort læs, sørget for at der var styr på tingene, at alt det praktiske til seminaret bare kørte på skinner.

Da Helle trak sig fra Bestyrelsen, gik hun direkte over i vores Task Force, hvor hun har været ude og hjælpe flere fanklubber med gode råd og hjælp til at få styr på regnskaberne. Og mon ikke hun kan lokkes til at give en hånd med, hvis en anden fanklub ringer og har brug for et godt råd.

Da vi manglede en intern revisor suppleant trådte hun til, selvom hun egentligt havde lovet sig selv ikke at stille op til mere.

Rasmus Trenskow

Rasmus trådte til som formand i DFF på et kritisk tidspunkt i DFFs historie, hvor det var make og break for om DFF fortsatte sit virke.

Rasmus gik forrest, sammen med bl.a. Helle og Tine om at få foreningen samlet og sat på det fanpolitiske landkort igen. Tabte medlemmer vendte retur, og DFF gik ind i en af de vigtigste kampe til dato – kampen imod Awaykort.

Rasmus gik forrest for fans rettigheder og var ansigtet på kampagnen, der samlede fans på tværs af klubber og landet, og var med til at få DFF tilbage på det politiske landkort med møder hos justitsministeriet og et fortsat godt og respektfuldt forhold med Divisionsforeningen

Post Views: 255
da_DKDansk