Fodboldfans fra hele Europa samles imod en ’Europæisk Super League’

Sammen med række af vores Europæiske naboer er vi medunderskrivere på et brev til fodboldens ledere. Brevet beskriver den store modstand mod udsigterne til en ’Europæisk Super League’. Argumenterne imod en ’Europæisk Super League’ er mange. Hovedsageligt vil vi I Danmark blive lukket helt ud af europæisk topfodbold og det vil stille de danske hold dårligere økonomisk såvel sportsligt. De nationale turneringer er for os en af grundstenene i professionel fodbold, de nationale turneringer er og skal altid være indgangsbilletten til Europæisk fodbold. At europæisk topfodbold skulle være en garanti for kontingentets største klubber uanset sportslige resultater, er ikke alene en hån mod fodbolden som en sportsgren, men en hån mod hele den europæiske sports model med op-/nedrykninger og at alle har en lige mulighed for at kvalificere sig til tværnationale turneringer. Foruden den sportslige skævvridning vil en ’Europæisk Super League’ ligeledes væres ødelæggende for fodboldfankulturen. Som vi har set i den igangværende pandemi, er fans en essentiel del af fodbolden, ikke alene økonomisk, men også for stadionoplevelsen. Det er vores opfattelse at en turnering, hvor man kræver at fans bruger mere tid og flere penge vil være ødelæggende for fankulturen både på kort og længere sigt. ”En ’Europæisk Super League’ vil være ødelæggende for det fundament fodbolden hviler på. Vi hverken kan eller vil acceptere en forværring af nuværende tilstande hvor de aller rigeste klubber får endnu mere – mens de lader de mindste klubber i stikken.” siger Christian Kokholm Rothmann, Formand Danske Fodboldfans Fra Danmark har vi, DFF, skrevet under. Det har ligeledes Top 200 klubberne fra Danmark: Black Wolves (FC Midtjylland), Brøndby Support og Fanafdelingen (Brøndby IF) og F.C. København Fan Club (F.C. København). Den komplette udmelding fra Football Supporters Europe samt en liste over alle medunderskrivere kan ses lige her https://www.fanseurope.org/en/news/news-3/2342-fans-from-across-europe-unite-to-oppose-european-super-league.html Post Views: 803

Sammen med række af vores Europæiske naboer er vi medunderskrivere på et brev til fodboldens ledere. Brevet beskriver den store modstand mod udsigterne til en ’Europæisk Super League’.

Argumenterne imod en ’Europæisk Super League’ er mange. Hovedsageligt vil vi I Danmark blive lukket helt ud af europæisk topfodbold og det vil stille de danske hold dårligere økonomisk såvel sportsligt.

De nationale turneringer er for os en af grundstenene i professionel fodbold, de nationale turneringer er og skal altid være indgangsbilletten til Europæisk fodbold. At europæisk topfodbold skulle være en garanti for kontingentets største klubber uanset sportslige resultater, er ikke alene en hån mod fodbolden som en sportsgren, men en hån mod hele den europæiske sports model med op-/nedrykninger og at alle har en lige mulighed for at kvalificere sig til tværnationale turneringer.

Foruden den sportslige skævvridning vil en ’Europæisk Super League’ ligeledes væres ødelæggende for fodboldfankulturen. Som vi har set i den igangværende pandemi, er fans en essentiel del af fodbolden, ikke alene økonomisk, men også for stadionoplevelsen. Det er vores opfattelse at en turnering, hvor man kræver at fans bruger mere tid og flere penge vil være ødelæggende for fankulturen både på kort og længere sigt.

”En ’Europæisk Super League’ vil være ødelæggende for det fundament fodbolden hviler på. Vi hverken kan eller vil acceptere en forværring af nuværende tilstande hvor de aller rigeste klubber får endnu mere – mens de lader de mindste klubber i stikken.” siger Christian Kokholm Rothmann, Formand Danske Fodboldfans

Fra Danmark har vi, DFF, skrevet under. Det har ligeledes Top 200 klubberne fra Danmark: Black Wolves (FC Midtjylland), Brøndby Support og Fanafdelingen (Brøndby IF) og F.C. København Fan Club (F.C. København).

Den komplette udmelding fra Football Supporters Europe samt en liste over alle medunderskrivere kan ses lige her https://www.fanseurope.org/en/news/news-3/2342-fans-from-across-europe-unite-to-oppose-european-super-league.html

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)