Reclaim The Game!

European Super Leagues fiasko beviste at fodbolden er ødelagt. Det er tid til at #reclaimthegame

European Super Leagues fiasko beviste at fodbolden er ødelagt. Fans på tværs af hele Europa har vidst dette længe og råbt højt om det i årtier. Nu kræver vi at UEFA, Fodboldforbund, ligaer, klubber og politikere står ved deres ord ved at arbejde for at løse dette.

Vi kræver

 1. Fan involvering. Hvis “fodbolden intet er uden fans” så skal vi også anerkendes som centrale interessenter og være involveret i diskussioner og beslutninger om fremtiden for fodbolden
 2. Respekt for fans og fankultur. Udover at være med til at finansiere spillet, så bliver fans’ interesser og rettigheder ofte ignoreret. Dette skal stoppe. Vi skal behandles med værdighed, have mulighed for at udtrykke os frit på stadion og ikke underlægges urimelige kollektive straffe. Ligaer og klubber skal ligeledes stopper med at sprede kampkalenderen over latterlige tidspunker.
 3. Fri bevægelighed. Fodboldfans er ikke andenrangsborgere. Vi kan selv træffe valget om vi vil stå eller sidde, drikke en øl eller tage på udebane.
 4. Fair priser i fodbold. Omkostningen forbundet med at følge “folkets sport” er steget markant de seneste år. Dette har ekskluderet alt for mange fans, inklusiv den næste generation af fodboldfans. Men vi nægter at betale mere for sky høje lønninger og agenthonorarer. Billetter til hjemmebaneafsnit skal være billige og rimelige – og der skal være en maksimal pris for billetter til udebaneafsnit.
 5. Fodbold for alle. Alle har ret til at spille og se fodbold. Spillet skal blive mere divers, mere inkluderende, og mere europæisk.
 6. Stærkere regulering. Rige klubber skal ikke have magten til at styre fodbolden og bestemme over sportens fremtid. Regler bør skabe lige vilkår, gennemsigtighed, styrke financial fair play og beskytte sporten fra top til bund.
 7. Deling af formuen. Fodbolden er rigere end nogensinde, men kun en håndfuld af klubber synes at have gavn af dette. Fodboldens formue skal deles mere ligeligt, med flere penge til de lavere ligaer og udviklingen af fodbold på græsrods niveau.
 8. Konkurrencemæssig balance. Det voksende skel mellem og i ligaer har gjort fodbolden mindre konkurrencedygtig og mere forudsigelig. Den eneste måde at vende denne udvikling er at dele sportens ressourcer og opretholde sportslige meritter.
 9. UEFA skal skrotte de forslået ændringer af Champions League. At tilføje flere klubber og kampe til Champions League vil skade europæisk fodbold på alle niveauer. At tillade klubber at kvalificere sig på historiske præsentationer, er en belønning til klubberne bag European Super League planerne. Denne reform må og skal stoppes, og fans skal involveres i diskussionerne for fremtiden for europæiske turneringer.
 10. Nationale regeringer og EU skal beskytte vores klubber og lokalsamfund. Eksistensen af klubber på tværs af Europa er truet af grådige hedgefonde og tandløse reguleringer. Regeringer og EU skal gøre alt i deres magt for at beskytte vores klubber og fodbolden som en helhed.
 11. Fodboldforbund og ligaer skal udfordre de rige klubbers indflydelse. Fodboldforbud og ligaer skal tjene i hele spillets interesse ved at fungere som en kontravægt til de rige klubbers magt.

Det er tid til at #ReclaimTheGame

Dette er en kampagne kørt i samarbejde med Football Support Europe, FSE. Et europæisk fansamarbejde hvor nationale og lokale fanklubber og -organisationer samt individuelle medlemmer. Læs mere om FSE her og bliv medlem her.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)