Åbent brev til DBU: I straffer uskyldige fans

I Danske fodboldklubber er der fuld forståelse for, at en hård straf skal statuere et eksempel. Desværre rammer straffen de forkerte. Februar 2013 Åbent brev til DBU – Disciplinærudvalget Danske Fodbold Fanklubber (DFF) har med stor interesse læst dommen, som 18.12.2012 blev offentliggjort i forbindelse med fodboldurolighederne til Pokalkampen mellem FCK og BIF, samt den stadfæstelse, som kom her i februar. Vi har forståelse for, at der skal hårde sanktioner til, for dels at statuere et eksempel, men også fordi der til denne kamp var tale om mange og store overtrædelser af regler, og fordi vi har set en eskalering af uroligheder gennem tiden. Da DFF er talerør for alle fans i Danmark, vil vi dog gerne komme med et budskab. Vi kan til dels acceptere, at man udelukker samtlige Brøndbyfans fra deres eget stadion. Dog havde vi gerne set, at man havde sat ind overfor de fans, som laver balladen, og ikke straffer de børn og voksne, som sad på tribunerne og ikke deltog i baneløberiet. Der, hvor vi ikke har forståelse for dommen, er der, hvor det rammer fans, som ikke har været involveret i den pågældende kamp. Her tænker vi på de fans, som nu ikke kan komme til fodbold fra henholdsvis Randers FC og Esbjerg. DFF vil derfor appellere til, at det bliver muligt at holde udebaneafsnittet åbent, så disse uskyldige fans fortsat kan følge deres hold og ikke skal straffes for noget, som andre har gjort. DFF vil foreslå, at man lader den officielle fanklub og moderklubben i de to berørte klubber stå for slag af billetter, så man på den måde undgår, at billetterne skulle falde i forkerte hænder. Vi er bekendt med en sag fra Serbien fra 2010, hvor deres landshold spillede mod Italien i kvalifikationen til EM2012, og grundet ballade med tilskuerne, blev landsholdet idømt samme straf som Brøndby, nemlig at spille for tomme tribuner. Serbiens næste modstander hjemme (Irland), mente dog ikke, at det var rimeligt, at det gik ud over deres fans, som jo ikke var en del af balladen og fik efterfølgende tilladelse til at tage fans med til Beograd. DFF håber derfor på, at man i DBU’s disciplinærudvalg vil kigge på vores anmodning om, at man til de 2 første kampe på Brøndby Stadion vil lade fans fra Esbjerg og Randers tage med og støtte deres hold.   Vi ser frem til at høre fra jer.   Med venlig hilsen Danske Fodbold Fanklubber v/Formand Rasmus Trenskow og Næstformand Helle Fahlgren Post Views: 802

I Danske fodboldklubber er der fuld forståelse for, at en hård straf skal statuere et eksempel. Desværre rammer straffen de forkerte.

Februar 2013

Åbent brev til DBU – Disciplinærudvalget

Danske Fodbold Fanklubber (DFF) har med stor interesse læst dommen, som 18.12.2012 blev offentliggjort i forbindelse med fodboldurolighederne til Pokalkampen mellem FCK og BIF, samt den stadfæstelse, som kom her i februar.

Vi har forståelse for, at der skal hårde sanktioner til, for dels at statuere et eksempel, men også fordi der til denne kamp var tale om mange og store overtrædelser af regler, og fordi vi har set en eskalering af uroligheder gennem tiden.

Da DFF er talerør for alle fans i Danmark, vil vi dog gerne komme med et budskab.

Vi kan til dels acceptere, at man udelukker samtlige Brøndbyfans fra deres eget stadion. Dog havde vi gerne set, at man havde sat ind overfor de fans, som laver balladen, og ikke straffer de børn og voksne, som sad på tribunerne og ikke deltog i baneløberiet.

Der, hvor vi ikke har forståelse for dommen, er der, hvor det rammer fans, som ikke har været involveret i den pågældende kamp. Her tænker vi på de fans, som nu ikke kan komme til fodbold fra henholdsvis Randers FC og Esbjerg.

DFF vil derfor appellere til, at det bliver muligt at holde udebaneafsnittet åbent, så disse uskyldige fans fortsat kan følge deres hold og ikke skal straffes for noget, som andre har gjort.

DFF vil foreslå, at man lader den officielle fanklub og moderklubben i de to berørte klubber stå for slag af billetter, så man på den måde undgår, at billetterne skulle falde i forkerte hænder.

Vi er bekendt med en sag fra Serbien fra 2010, hvor deres landshold spillede mod Italien i kvalifikationen til EM2012, og grundet ballade med tilskuerne, blev landsholdet idømt samme straf som Brøndby, nemlig at spille for tomme tribuner.

Serbiens næste modstander hjemme (Irland), mente dog ikke, at det var rimeligt, at det gik ud over deres fans, som jo ikke var en del af balladen og fik efterfølgende tilladelse til at tage fans med til Beograd.

DFF håber derfor på, at man i DBU’s disciplinærudvalg vil kigge på vores anmodning om, at man til de 2 første kampe på Brøndby Stadion vil lade fans fra Esbjerg og Randers tage med og støtte deres hold.

 

Vi ser frem til at høre fra jer.

 

Med venlig hilsen

Danske Fodbold Fanklubber

v/Formand Rasmus Trenskow og Næstformand Helle Fahlgren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk