Fokus på visitering: Har du oplevet problemer?

”I har ingen rettigheder ” var det svar DFF fik, da vi undersøgte hvilke rettigheder vi fans har i forbindelse med visitering. Årsagen var, at mange stadig oplever manglende kvindelige vagter til visitering af kvinder og børn, og at visiteringen ofte opleves som værende ”grænseoverskridende”. Emnet blev taget op på DFFs seminar i januar og det viste sig, at problemet angiveligt er langt større end først antaget. De fleste steder er der kvindelige vagter tilstede, men ofte tager disse sig friheder der ligger langt fra loven. Vi hørte historier om fans der blev visiteret i skridtet, mellem brysterne og meget mere. Når selvsamme fans protesterede fik man blot besked om, at man så kan blive udenfor stadion. Årsagen til disse ofte ”grænseoverskridende” visiteringer skyldes jagten på pyroteknik. Problemet er bare, at der ikke findes noget materiale over hvor meget pyroteknik der reelt beslaglægges på intime områder, og dermed findes der ingen dokumentation der berettiger denne form for visitering. Fakta: –        Fans har ingen krav på kvindelige vagter til visitering af f.eks. kvinder og børn. –        Ingen lovmæssige krav om pædofiliattest (børneattest) på vagter. –        Reglerne er så løse, at det er op til den enkelte, at vurdere om man føler sig krænket. –        Føler man sig krænket er eneste mulighed at ligge sag an. –        Visitering i skridtet og andre intime områder er forbudt, men praktiseres.  DFF sætter i foråret fokus på problemets omfang. Oplever I manglende kvindelig personale til visitering eller ”grænseoverskridende” / anstødelig visitering, så indberet din oplevelse til DFF. Det er vigtigt, at vi får oplysninger om dato, stadion, eventuelt navn på vagten, og en objektiv og sober udlægning af episoden, som meget gerne må understøttes med navn på vidner. Send din oplevelse til DFF (Henrik Andersen)  på henrikoa@yahoo.dk Husk tydelig angivelse af kontaktoplysninger, således vi kan komme i kontakt med dig, hvis vi har brug for uddybende kommentarer.  Det er meget vigtigt, at alle sager indberettes, da vi ellers aldrig får belyst problemets reelle omfang. Når foråret er slut, bliver det indsendte materiale evalueret og fremlagt for DBU, Divisionsforeningen og justitsministeren. Post Views: 843

I har ingen rettigheder ” var det svar DFF fik, da vi undersøgte hvilke rettigheder vi fans har i forbindelse med visitering. Årsagen var, at mange stadig oplever manglende kvindelige vagter til visitering af kvinder og børn, og at visiteringen ofte opleves som værende ”grænseoverskridende”.

Emnet blev taget op på DFFs seminar i januar og det viste sig, at problemet angiveligt er langt større end først antaget. De fleste steder er der kvindelige vagter tilstede, men ofte tager disse sig friheder der ligger langt fra loven. Vi hørte historier om fans der blev visiteret i skridtet, mellem brysterne og meget mere. Når selvsamme fans protesterede fik man blot besked om, at man så kan blive udenfor stadion.

Årsagen til disse ofte ”grænseoverskridende” visiteringer skyldes jagten på pyroteknik. Problemet er bare, at der ikke findes noget materiale over hvor meget pyroteknik der reelt beslaglægges på intime områder, og dermed findes der ingen dokumentation der berettiger denne form for visitering.

Fakta:

–        Fans har ingen krav på kvindelige vagter til visitering af f.eks. kvinder og børn.

–        Ingen lovmæssige krav om pædofiliattest (børneattest) på vagter.

–        Reglerne er så løse, at det er op til den enkelte, at vurdere om man føler sig krænket.

–        Føler man sig krænket er eneste mulighed at ligge sag an.

–        Visitering i skridtet og andre intime områder er forbudt, men praktiseres.

 DFF sætter i foråret fokus på problemets omfang.

Oplever I manglende kvindelig personale til visitering eller ”grænseoverskridende” / anstødelig visitering, så indberet din oplevelse til DFF. Det er vigtigt, at vi får oplysninger om dato, stadion, eventuelt navn på vagten, og en objektiv og sober udlægning af episoden, som meget gerne må understøttes med navn på vidner.

Send din oplevelse til DFF (Henrik Andersen)  på henrikoa@yahoo.dk

Husk tydelig angivelse af kontaktoplysninger, således vi kan komme i kontakt med dig, hvis vi har brug for uddybende kommentarer.

 Det er meget vigtigt, at alle sager indberettes, da vi ellers aldrig får belyst problemets reelle omfang. Når foråret er slut, bliver det indsendte materiale evalueret og fremlagt for DBU, Divisionsforeningen og justitsministeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)