DFF Seminar 2015 – livlige debatter og flot fremmøde

I weekenden d. 23-25. januar blev der traditionen tro afholdt DFF Fan Seminar – som noget nyt var arrangementet slået sammen med den ordinære generalforsamling.Der var utrolig flot opbakning og ikke mindst fremmøde til dette års Fan Seminar. En bestyrelse og adskillelige frivillige i hopla lagde op til et spændende program. Fredag mødtes repræsentanterne til […]

I weekenden d. 23-25. januar blev der traditionen tro afholdt DFF Fan Seminar – som noget nyt var arrangementet slået sammen med den ordinære generalforsamling.Der var utrolig flot opbakning og ikke mindst fremmøde til dette års Fan Seminar. En bestyrelse og adskillelige frivillige i hopla lagde op til et spændende program. Fredag mødtes repræsentanterne til uformel snak over en Hytteburger i Brøndby Supports klubhus “Hytten”. Der blev diskuteret et par aktuelle emner, skældt lidt kærligt ud på medlemmerne med påmindelse om deres eget ansvar for at få arrangementer op at stå, og så var der afsat et par timer til at de fremmødte kunne pleje netværket og de sociale relationer.

Lørdagens program bestod dels af et lukket program for DFFs medlemmer, men også et åbent arrangement, hvor udefrakommende fans med interesse i “fanpolitik” fik mulighed for at deltage.

Der var lagt op til spændende diskussioner, da emner som Tvungen Away-kort, Sikkerhed i Divisionerne, Sociale Medier, Trust-bevægelsen og DBUs nye fanstrategi blev lagt for dagen.

Divisionsforeningens Claus Thomsen og Peter Ebbesen stod for skud på to af dagens workshops (henholdsvis Away-kort og sikkerhed i divisionerne), Tine Hundahl præsenterede Football Supporters Europe i debatten om Away-kort, hvor også FCKs Daniel Rommedahl fik taletid. Ben Shave fra Supporters Direct stod klar (hele weekenden) med rådgivning omkring Trust-bevægelsen og etablering af fan-trusts godt garderet af bl.a. Jonathan Lilmoës fra Fan Trust Aarhus. Workshoppen om Sociale Medier blev dirigeret af Robert Hendel (journalist og bestyrelsesmedlem hos Brøndby Support) med input og ikke  mindst erfaringer fra de fremmødte. DBUs fan-strategi blev fremlagt af eventkoordinatorerne Nikolaj Schelde og Jesper Søegaard, der på entusiastisk vis fik tegnet og fortalt om det øgede fokus DBU i dag har på deres landsholdsfans, og hvor vi med stor glæde kan konstatere at vores Fanambassade kommer til at spille en rolle.

Omkring emnet Away-kort henviser vi til den statusopdatering som DFFs bestyrelse lage ud søndag på Facebook: Divisionsforeningen er lettere forhastet ved at implementere tvungne “away-kort”. DFFs bestyrelse tager kraftig afstand fra dette, da erfaringer fra udlandet viser, at det ingen præventiv effekt har, og på ingen måde påvirker sikkerheden i en positiv retning. Vi undrer os desuden stærkt over, at man vil gå direkte imod Europarådets anbefalinger. I den nærmeste fremtid vil vi løbende holde jer informeret om processen og vores holdninger. #NejTilAwaykort”.

Omkring Away-kort vil vi her på hjemmesiden og via Facebook mm. holde jer opdateret – vi vil bringe meget mere om baggrunden for away-kortet og ikke mindst meget mere om, hvorfor vi på ingen måde kan takke ja til sådanne en symbolpolitisk løsning.

Søndag blev der afholdt generalforsamling, hvor medlemmerne blev præsenteret for bestyrelsens beretning og status på foreningens økonomi. Beretning, regnskab og budget blev godkendt af alle fremmødte.  Referat mm. sendes til vores medlemsklubber.

Det var derefter tid til at vælge bestyrelsen for det næste år, der nu er sammensat som følgende:

Formand Rasmus Trenskow (AaB Support Club); Næstformand Helle Fahlgren (Wild Tigers); Bestyrelsesmedlem Brian Petersen (BK Frem Support); Bestyrelsesmedlem Sarah Agerklint (Brøndby Support); Bestyrelsesmedlem Chris Stegemejer Roliggaad (AGF Fanclub) samt suppleanterne Louise Hammer Andersen (Randers FC Support) og Frederik Holm-Jørgensen (FCKFC).

Der blev dermed sagt farvel til Henrik Ø Andersen fra AGF Fanclub, der valgte at stoppe i bestyrelsen. Vi sender alle et varmt og stort tak for Henriks solide indsats i de forgangne år – og vi er ikke i tvivl om at hans afløser, Chris Stegemejer Roliggaard (AGF Fanclub) er den rette mand på posten med hans erfaringer som SLO i AGF.

DFFs bestyrelse takker alle fremmødte, der var med til at præge weekendens mange livlige debatter. Vi er glade for hvor godt særligt den åbne del blev taget imod, og vi fik indtryk af at der blev snakket livligt på kryds og tværs af klubber og divisioner.

Der skal lyde et særligt stort tak til Brøndby Support, Brøndby IF, og de mange frivillige, der tog sig af de mange fremmødte på fornemmeste vis. Også et stort varm tak til Skovgaard Vine for sponsorat af de fine vingaver til vores oplægsholdere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)