#EFFC 2014 – naturligvis med DFF deltagelse

Football Supporters Europe (FSE) afholder vanen tro deres årlige fan-kongres European Football Fans’ Congress (#EFFC) – http://www.fanseurope.org/en/fans-congress.html men der er alligevel noget anderledes på programmet i år. Da der er VM og mange aktive fans er draget til Brasilien, har man valgt at slå sig sammen med den store fodbold/sportsfestival Mondiali Antirazzisti udenfor Bologna ved Bosco Albergati d. 3. – 6. juli (http://www.mondialiantirazzisti.org/new/). Det er 18. gang festivallen afholdes og der kommer normalt 6-8000 fodboldfans, hvilket dermed giver FSE mulighed for at nå ud til flere græsrødder. DFF sender vanen tro et par repræsentanter i form af formand Rasmus Trenskow og bestyrelsessuppleant Sarah Agerklint; de får også følgeskab fra repræsentanter fra flere større danske fanklubber. Et af årets workshops er med store DFF-aftryk, da det handler om nationale organisationer. DFF vil fortælle lidt om vores erfaringer med at samarbejde på tværs af fanklubber, og ikke mindst vores erfaringer med at samarbejde med DBU/Divisionsforeningen/Justitsministeriet med flere for at sikre de danske fans vilkår bedst muligt. Der bliver mulighed for at hente inspiration hjem fra andre nationale organisationer, og ikke mindst give inspiration til andre fodboldfans, der overvejer at organisere sig for at blive hørt og søge indflydelse i deres respektive hjemlande. Af andre spændende emner der tages op er bl.a. Menneskerettigheder og store sportsturneringer, fodboldfans rolle i sociale protestbevægelser, fokus på tifo/support regler/muligheder, fokus på anti-diskrimination og ikke mindst fokus på advokathjælp til fodboldfans. Hele programmet kan ses her: http://www.fanseurope.org/en/fans-congress/effc-programme-overview.html?showall=&start=1 Derudover spilles der naturligvis fodbold mm. og der vil være storskærmsarrangementer til VM-kampene, koncerter, og rig mulighed for at møde fodboldfans og udveksle erfaringer. FSE afholder også generalforsamling i forbindelse med #EFFC, hvor danske Tine Hundahl Jensen genopstiller. Fra DFFs side vægter vi det internationale samarbejde meget højt. Vi henter inspiration hjem, udveksler erfaringer, og bygger et netværk op. FSE har medlemmer i flere end 40 lande og er en af de fan-organisationer, der har direkte adgang til at påvirke UEFA. Sammen er man som bekendt stærkere! Det er i øvrigt ganske gratis at melde sig ind i FSE enten som privatperson eller som lokal/national gruppe. Post Views: 682

Football Supporters Europe (FSE) afholder vanen tro deres årlige fan-kongres European Football Fans’ Congress (#EFFC) – http://www.fanseurope.org/en/fans-congress.html men der er alligevel noget anderledes på programmet i år. Da der er VM og mange aktive fans er draget til Brasilien, har man valgt at slå sig sammen med den store fodbold/sportsfestival Mondiali Antirazzisti udenfor Bologna ved Bosco Albergati d. 3. – 6. juli (http://www.mondialiantirazzisti.org/new/). Det er 18. gang festivallen afholdes og der kommer normalt 6-8000 fodboldfans, hvilket dermed giver FSE mulighed for at nå ud til flere græsrødder.

DFF sender vanen tro et par repræsentanter i form af formand Rasmus Trenskow og bestyrelsessuppleant Sarah Agerklint; de får også følgeskab fra repræsentanter fra flere større danske fanklubber. Et af årets workshops er med store DFF-aftryk, da det handler om nationale organisationer. DFF vil fortælle lidt om vores erfaringer med at samarbejde på tværs af fanklubber, og ikke mindst vores erfaringer med at samarbejde med DBU/Divisionsforeningen/Justitsministeriet med flere for at sikre de danske fans vilkår bedst muligt. Der bliver mulighed for at hente inspiration hjem fra andre nationale organisationer, og ikke mindst give inspiration til andre fodboldfans, der overvejer at organisere sig for at blive hørt og søge indflydelse i deres respektive hjemlande.

Af andre spændende emner der tages op er bl.a. Menneskerettigheder og store sportsturneringer, fodboldfans rolle i sociale protestbevægelser, fokus på tifo/support regler/muligheder, fokus på anti-diskrimination og ikke mindst fokus på advokathjælp til fodboldfans. Hele programmet kan ses her: http://www.fanseurope.org/en/fans-congress/effc-programme-overview.html?showall=&start=1

Derudover spilles der naturligvis fodbold mm. og der vil være storskærmsarrangementer til VM-kampene, koncerter, og rig mulighed for at møde fodboldfans og udveksle erfaringer. FSE afholder også generalforsamling i forbindelse med #EFFC, hvor danske Tine Hundahl Jensen genopstiller.

Fra DFFs side vægter vi det internationale samarbejde meget højt. Vi henter inspiration hjem, udveksler erfaringer, og bygger et netværk op. FSE har medlemmer i flere end 40 lande og er en af de fan-organisationer, der har direkte adgang til at påvirke UEFA. Sammen er man som bekendt stærkere! Det er i øvrigt ganske gratis at melde sig ind i FSE enten som privatperson eller som lokal/national gruppe.

FSE EFFC14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk