Politiet slækker på sikkerheden efter New Firm

Danske Fodbold Fanklubber frygter for sikkerheden for ganske almindelige fodboldfans, når de skal hjem fra derbykampen i weekenden. Der er risiko for, at det kommer til konfrontationer efter kampen mellem FC København og Brøndby IF, når de to fangrupper skal hjem med toget. Det sker, fordi de to grupper af fans højst uhensigtsmæssigt vil støde […]

Danske Fodbold Fanklubber frygter for sikkerheden for ganske almindelige fodboldfans, når de skal hjem fra derbykampen i weekenden.

Der er risiko for, at det kommer til konfrontationer efter kampen mellem FC København og Brøndby IF, når de to fangrupper skal hjem med toget.

Det sker, fordi de to grupper af fans højst uhensigtsmæssigt vil støde ind hinanden på Østerport Station, selvom det ikke er planen.

Efter kampen bliver de to holds fans dirigeret i hver sin retning: FCK-fansene bliver guidet mod Østerport Station, mens fans af Brøndby IF skal hjem via Svanemøllen Station.

Herfra skal Brøndbyfansene så videre tilbage mod København. Og det er netop her, at problemerne opstår. På vejen vil toget, som er et almindeligt S-tog, passere Østerport Station – og så har vi balladen.

“Vi har rykket os langt i forhold til en problemfri afviklingen af disse kampe. Derfor synes vi, at det er brandærgerligt at man overser denne store risiko for sammenstød. Vi håber at politiet har overblik over situationen og gør alt for at undgå sammenstød på Østerport Station,” siger Rasmus Trenskow, formand for Danske Fodbold Fanklubber.

Derfor foreslår Danske Fodbold Fanklubber, at Københavns Politi og DSB i fællesskab kan sikre, at der på søndag bliver indsat et særtog, som kører direkte til Københavns Hovedbanegård uden stop på vejen.

“Vi har tidligere oplevet ballade netop på Østerport Station. Det er dette, vi frygter gentaget, hvis ikke der bliver indsat særtog. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, håber vi, at det tog, som Brøndbys fans bliver sendt med, ikke stopper på Østerport Station,” siger Rasmus Trenskow.

UPDATE 1/5-2014:

Efter vores udmelding i går, skal der lyde stor ros til DSB og Politiet for at have lyttet til os.
Det planlagte spærring af sporet søndag aften, som gjorde af Brøndby fansenes tog skulle stoppe på Østerport, er nu ophævet, så toget kører direkte til Hovedbanen og derefter Glostrup.

Pressekontakt klik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk