Resultatet af forårets fokus på visitering

I dette forår har Danske Fodbold Fanklubber (DFF) haft særlig fokus på visitering rundt omkring i Danmark. Vi bad fans skrive til os, hvis de fandt visiteringen krænkende, grænseoverskridende eller hvis der var andre forhold de fandt grund til at underrette os om.   Vi har nu fået det fulde overblik over indrapporteringerne . Der er kommet 43 rapporteringer fordelt på i alt 6 kampe, der fordeler sig som følger: OB – F.C. København 03. marts 2 indberetninger FC Nordsjælland – AGF 29. marts 1 indberetning Silkeborg IF – F.C. København 01. april 1 indberetning Randers FC – Brøndby IF 07. april 10 indberetninger AaB – F.C. København 21. april 24 indberetninger SønderjyskE – AaB 04. maj 5 indberetninger   Vi er bekendt med mange flere indberetninger end ovenstående, men da disse er afgivet mundtligt, er de ikke med i statistikken. Det vækker undren, at alle indberetninger er fra udebaneholdets fans. Endvidere undrer det os, at der blot er én indberetning fra en kvinde, og den indberetning gik på manglende kvindelige kontrollører til at foretage visiteringen, hvilket kan indikere at kvinder ikke visiteres på samme måde som mænd. Indberetningerne går hovedsageligt på grænseoverskridende visitering primært i skridtet, hvilket rejser et spørgsmål om denne form for visitering overhovedet har sin berettigelse. Fra uofficiel kilde skulle man i Aalborg den 21. april have fundet blot 3 romerlys og 1 joint i skridtet på alle de fans der blev visiteret Endvidere har især Brøndbys fans oplevet, at indholdet i tegnebøger bliver kontrolleret, hvilket utvivlsomt rejser spørgsmålet om hvorvidt vagterne er fordomsfulde.   Også andre spørgsmål rejser sig som følge af vores undersøgelse: * Er det etisk korrekt, at visitere børn i skridtet og endog uden forældres samtykke? * Er det i orden, at bukser kræves aftaget uden politiets tilstedeværelse? * Hvorfor er det hovedsageligt Brøndbys & F.C. Københavns fans der visiteres groft? * Er vagternes opførsel tilbørlig? Det er især vagternes opførsel, der vækker bekymrede miner hos DFF. Der rapporteres om kommentarer fra vagter såsom ”Mit stadion – Mine regler”, og High Five mellem vagter, når der blev fundet ulovlige effekter . Der er ligeledes eksempler på vagter, der truer med nægtet adgang til stadion, hvis man filmer visiteringerne, også selvom om dette foregik udenfor stadionområdet. Ligeledes giver politiets manglende klarhed over reglerne anledning til bekymrede miner. De ubetinget værste klager kom fra F.C. Københavns kamp i Aalborg d. 21. april, hvor flere fans var så chokerede over visiteringen, at de valgte at udvandre fra stadion. Alle klager har DFF overbragt til AaBs sikkerhedschef.   DFF vil nu samle op på en lang række af de spørgsmål undersøgelsen rejser, og tage disse med os videre i de fremtidige drøftelser der skal være med DBU, Divisionsforeningen, Rigspolitiet og Justitsministeriet. Tak til alle der deltog i undersøgelsen. Post Views: 696

I dette forår har Danske Fodbold Fanklubber (DFF) haft særlig fokus på visitering rundt omkring i Danmark. Vi bad fans skrive til os, hvis de fandt visiteringen krænkende, grænseoverskridende eller hvis der var andre forhold de fandt grund til at underrette os om.

 

Vi har nu fået det fulde overblik over indrapporteringerne . Der er kommet 43 rapporteringer fordelt på i alt 6 kampe, der fordeler sig som følger:

OB – F.C. København 03. marts 2 indberetninger

FC Nordsjælland – AGF 29. marts 1 indberetning

Silkeborg IF – F.C. København 01. april 1 indberetning

Randers FC – Brøndby IF 07. april 10 indberetninger

AaB – F.C. København 21. april 24 indberetninger

SønderjyskE – AaB 04. maj 5 indberetninger

 

Vi er bekendt med mange flere indberetninger end ovenstående, men da disse er afgivet mundtligt, er de ikke med i statistikken.

Det vækker undren, at alle indberetninger er fra udebaneholdets fans.

Endvidere undrer det os, at der blot er én indberetning fra en kvinde, og den indberetning gik på manglende kvindelige kontrollører til at foretage visiteringen, hvilket kan indikere at kvinder ikke visiteres på samme måde som mænd.

Indberetningerne går hovedsageligt på grænseoverskridende visitering primært i skridtet, hvilket rejser et spørgsmål om denne form for visitering overhovedet har sin berettigelse. Fra uofficiel kilde skulle man i Aalborg den 21. april have fundet blot 3 romerlys og 1 joint i skridtet på alle de fans der blev visiteret

Endvidere har især Brøndbys fans oplevet, at indholdet i tegnebøger bliver kontrolleret, hvilket utvivlsomt rejser spørgsmålet om hvorvidt vagterne er fordomsfulde.

 

Også andre spørgsmål rejser sig som følge af vores undersøgelse:

* Er det etisk korrekt, at visitere børn i skridtet og endog uden forældres samtykke?

* Er det i orden, at bukser kræves aftaget uden politiets tilstedeværelse?

* Hvorfor er det hovedsageligt Brøndbys & F.C. Københavns fans der visiteres groft?

* Er vagternes opførsel tilbørlig?

Det er især vagternes opførsel, der vækker bekymrede miner hos DFF. Der rapporteres om kommentarer fra vagter såsom ”Mit stadion – Mine regler”, og High Five mellem vagter, når der blev fundet ulovlige effekter . Der er ligeledes eksempler på vagter, der truer med nægtet adgang til stadion, hvis man filmer visiteringerne, også selvom om dette foregik udenfor stadionområdet.

Ligeledes giver politiets manglende klarhed over reglerne anledning til bekymrede miner.

De ubetinget værste klager kom fra F.C. Københavns kamp i Aalborg d. 21. april, hvor flere fans var så chokerede over visiteringen, at de valgte at udvandre fra stadion. Alle klager har DFF overbragt til AaBs sikkerhedschef.

 

DFF vil nu samle op på en lang række af de spørgsmål undersøgelsen rejser, og tage disse med os videre i de fremtidige drøftelser der skal være med DBU, Divisionsforeningen, Rigspolitiet og Justitsministeriet.

Tak til alle der deltog i undersøgelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk