“Fans skal hjælpe med at forme fodboldens fremtid”

Flere end 400 repræsentanter for millioner af fodboldfans fra 39 lande var i weekenden d. 19. -21. juli samlet på Amsterdam AeranA, da Football Supporters Europe (FSE) afholdt den årlige Europæiske Fodbold Fans Kongres – dette var den 6. gang kongressen blev afholdt. Mødet blev åbnet af Bernhard Fransen, vicepræsident for KNVB (det hollandske fodboldforbund), og ved en tale af UEFA’s generalsekretær Gianni Infantino. Infantino understregede vigtigheden af UEFA’s fortsatte dialog med fans: ”Mens spillere, trænere og endda ejere udskiftes med stigende hyppighed, forbliver fans loyale mod de farver, de så stolt bærer. Og fordi fans er grunden til at fodbold eksisterer, skal jeres stemme høres, og fans skal hjælpe med at forme fodboldens fremtid. UEFA er stolte over at have etableret en dialog med jeres repræsentanter, der tillader os at dele vores tanker og forslag med jer, men også gør at vi kan få jeres idéer, svare på jeres klager og evaluere jeres forslag”. Deltagerne fortsatte i forskellige workshops med at diskutere sikkerhedsforanstaltninger og lovgivning og hvordan det rammer fans samt de kommende EM-slutrunder i 2016 & 2020, problemer i mindre ligaer og mange andre emner. Fansene fik også mulighed for at netværke og dele erfaringer over en bred vifte af uformelle og sociale aktiviteter. For første gang fik de europæiske fans selskab af supportere fra Benin, Gabon, Togo og Sydafrika, der kom for at etablere netværkskontakter på et globalt niveau. Søndag afholdt FSE deres årlige generalforsamling, hvor der blev valgt otte personer til FSEs hovedbestyrelse – Kevin Miles (England), Martin Endemann (Tyskland), Medhi Tazraret (Frankrig), Linda Hadorn (Schweiz), Victoria Dominguez (Spanien), Michal Riecansky (Slovakiet), Riccardo Bertolin (Italien) og Tine Hundahl Jensen (Danmark). FSEs administrerende direktør Daniela Wurbs sagde: ”Endnu engang har fans fra hele kontinentet bevist, at vi har mere der forener os end deler os, og vi deler mange af de samme problematikker. Derfor har vi dedikeret weekenden til at udvikle løsninger, og vi vil fortsætte med at sætte fokus på fansenes sag overfor fodboldmyndighederne”.   Kilde: http://fanseurope.org/en/news/718-effc-2013-post-presser-eng.html Post Views: 717

Flere end 400 repræsentanter for millioner af fodboldfans fra 39 lande var i weekenden d. 19. -21. juli samlet på Amsterdam AeranA, da Football Supporters Europe (FSE) afholdt den årlige Europæiske Fodbold Fans Kongres – dette var den 6. gang kongressen blev afholdt.

Mødet blev åbnet af Bernhard Fransen, vicepræsident for KNVB (det hollandske fodboldforbund), og ved en tale af UEFA’s generalsekretær Gianni Infantino. Infantino understregede vigtigheden af UEFA’s fortsatte dialog med fans:

”Mens spillere, trænere og endda ejere udskiftes med stigende hyppighed, forbliver fans loyale mod de farver, de så stolt bærer. Og fordi fans er grunden til at fodbold eksisterer, skal jeres stemme høres, og fans skal hjælpe med at forme fodboldens fremtid. UEFA er stolte over at have etableret en dialog med jeres repræsentanter, der tillader os at dele vores tanker og forslag med jer, men også gør at vi kan få jeres idéer, svare på jeres klager og evaluere jeres forslag”.

Deltagerne fortsatte i forskellige workshops med at diskutere sikkerhedsforanstaltninger og lovgivning og hvordan det rammer fans samt de kommende EM-slutrunder i 2016 & 2020, problemer i mindre ligaer og mange andre emner. Fansene fik også mulighed for at netværke og dele erfaringer over en bred vifte af uformelle og sociale aktiviteter. For første gang fik de europæiske fans selskab af supportere fra Benin, Gabon, Togo og Sydafrika, der kom for at etablere netværkskontakter på et globalt niveau.

Søndag afholdt FSE deres årlige generalforsamling, hvor der blev valgt otte personer til FSEs hovedbestyrelse – Kevin Miles (England), Martin Endemann (Tyskland), Medhi Tazraret (Frankrig), Linda Hadorn (Schweiz), Victoria Dominguez (Spanien), Michal Riecansky (Slovakiet), Riccardo Bertolin (Italien) og Tine Hundahl Jensen (Danmark).

FSEs administrerende direktør Daniela Wurbs sagde: ”Endnu engang har fans fra hele kontinentet bevist, at vi har mere der forener os end deler os, og vi deler mange af de samme problematikker. Derfor har vi dedikeret weekenden til at udvikle løsninger, og vi vil fortsætte med at sætte fokus på fansenes sag overfor fodboldmyndighederne”.

 

Kilde: http://fanseurope.org/en/news/718-effc-2013-post-presser-eng.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk