Fodbold er for alle

Rundt omkring i Europa oplever fodboldfans oftere og oftere at legen med læderkuglen er forbeholdt visse dele af befolkningen. Det vil danske fans ikke acceptere.   For nogle år siden indgik Danske Fodbold Fanklubber (DFF) et samarbejde med DBU om at være med til at bringe stemningen til landsholdets hjemmekampe op på ”klub-niveau”. Det betyder blandt andet, at vi til kampene sørger for, at Parken er klar til kamp med en stor såkaldt tifo, hvilket er en slags visuel erklæring, der synligt og mærkbart viser vores uforbeholdne støtte på tværs af klubskel til det danske landshold. Men ved kampen mod Italien er det ikke kun de velkendte rød/hvide farver, som vil pryde lægterne. En del af tifoen på Stemningstribunen udgør en regnbue – symbolet på mangfoldighed – og signalerer, at vi i Danmark støtter op om FARE Action Weeks. FARE,  Football Against Racism in Europe, afholder i ugerne 15. – 29. oktober den årlige kampagne ”Football People Action Weeks”, hvor fans, spillere og forbund i hele Fodboldeuropa sammen markerer, at vi er imod racisme, vold og diskrimination. De Danske Fodbold Fanklubber ønsker at være en del af denne internationale markering, og vi har derfor indgået samarbejde med DBUs FairPlay afdeling og den internationale kampagne ”Football Fans against Homophobia”. Den har udgangspunkt i græsrodsmiljøet omkring Tennis Borussia Berlin, og har siden 2011 udviklet sig til en tværeuropæisk kampagne, der med et simpelt budskab om at fodbold er for alle, og at vi ikke tolererer homofobi.   –       Når vi har valgt kampagnen ”Football Fans against Homophobia” skyldes det et ønske om, at vi gerne vil markere, at vi i Danmark har en masse engagerede fans, der i aller højeste grad ønsker at inkludere alle omkring det vi elsker mest: Fodbold, fortæller Tine Hundahl der er medlem af DFFs TIFO-udvalg og fortsætter –       Det er et vigtigt signal fra dansk fodbold og danske fodboldfans, at vi står sammen med resten af Europa mod diskrimination og racisme. Vi oplever ikke problemer af så seriøs og modbydelig karakter, som vi kan se i øjeblikket navnlig i Østeuropa. Det er vi taknemmelige for, men vi vil samtidig gerne fortælle hele verden, at vi i Danmark og dansk fodbold tager kampen mod racisme, homofobi og diskrimination seriøst. Initiativet hilses velkommen af Københavns Kultur og Fritidsborgmester Pia Allerslev. – Vi skal ikke bare kigge den anden vej, når homoseksuelle oplever chikane. Derfor er jeg også glad for det her initiativ, netop fordi det sker indenfor en verden, hvor det nok ikke er så let at springe ud som homoseksuel. Fodbold er en fantastisk sport – som selvfølgelig skal have plads til alle. Derfor glæder det mig også, at Danske Fodbold Fanklubber nu har engageret sig i kampen mod homofobi og diskrimination.   For yderligere informationer se: Football Against Racism in Europe – www.farenet.org Football Fan Against Homophobia – http://fussballfansgegenhomophobie.de/   Post Views: 928

Rundt omkring i Europa oplever fodboldfans oftere og oftere at legen med læderkuglen er forbeholdt visse dele af befolkningen. Det vil danske fans ikke acceptere.

 

For nogle år siden indgik Danske Fodbold Fanklubber (DFF) et samarbejde med DBU om at være med til at bringe stemningen til landsholdets hjemmekampe op på ”klub-niveau”. Det betyder blandt andet, at vi til kampene sørger for, at Parken er klar til kamp med en stor såkaldt tifo, hvilket er en slags visuel erklæring, der synligt og mærkbart viser vores uforbeholdne støtte på tværs af klubskel til det danske landshold.

Men ved kampen mod Italien er det ikke kun de velkendte rød/hvide farver, som vil pryde lægterne. En del af tifoen på Stemningstribunen udgør en regnbue – symbolet på mangfoldighed – og signalerer, at vi i Danmark støtter op om FARE Action Weeks. FARE,  Football Against Racism in Europe, afholder i ugerne 15. – 29. oktober den årlige kampagne ”Football People Action Weeks”, hvor fans, spillere og forbund i hele Fodboldeuropa sammen markerer, at vi er imod racisme, vold og diskrimination.

De Danske Fodbold Fanklubber ønsker at være en del af denne internationale markering, og vi har derfor indgået samarbejde med DBUs FairPlay afdeling og den internationale kampagne ”Football Fans against Homophobia”. Den har udgangspunkt i græsrodsmiljøet omkring Tennis Borussia Berlin, og har siden 2011 udviklet sig til en tværeuropæisk kampagne, der med et simpelt budskab om at fodbold er for alle, og at vi ikke tolererer homofobi.

 

–       Når vi har valgt kampagnen ”Football Fans against Homophobia” skyldes det et ønske om, at vi gerne vil markere, at vi i Danmark har en masse engagerede fans, der i aller højeste grad ønsker at inkludere alle omkring det vi elsker mest: Fodbold, fortæller Tine Hundahl der er medlem af DFFs TIFO-udvalg og fortsætter

–       Det er et vigtigt signal fra dansk fodbold og danske fodboldfans, at vi står sammen med resten af Europa mod diskrimination og racisme. Vi oplever ikke problemer af så seriøs og modbydelig karakter, som vi kan se i øjeblikket navnlig i Østeuropa. Det er vi taknemmelige for, men vi vil samtidig gerne fortælle hele verden, at vi i Danmark og dansk fodbold tager kampen mod racisme, homofobi og diskrimination seriøst.

Initiativet hilses velkommen af Københavns Kultur og Fritidsborgmester Pia Allerslev.

Vi skal ikke bare kigge den anden vej, når homoseksuelle oplever chikane. Derfor er jeg også glad for det her initiativ, netop fordi det sker indenfor en verden, hvor det nok ikke er så let at springe ud som homoseksuel. Fodbold er en fantastisk sport – som selvfølgelig skal have plads til alle. Derfor glæder det mig også, at Danske Fodbold Fanklubber nu har engageret sig i kampen mod homofobi og diskrimination.

 

For yderligere informationer se:

Football Against Racism in Europe – www.farenet.org

Football Fan Against Homophobia – http://fussballfansgegenhomophobie.de/

 

FARE Action Weeks
FARE Action Weeks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk