Rystende retorik fra Københavns Politi

Københavns Politi tegner et forskruet billede af danske fodboldfans op til pokalfinalen. Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber har svært ved at genkende det billede, som Københavns Politi tegner af fodboldfans på ekstrabladet.dk.  I artiklen fortæller en ledende politiinspektør og chef for beredskabet i København, at han “tror, at med det trusselsbillede der er i København med de her ca. 30.000 fodboldfans, hvor en stor del af dem vil i konfrontation med hinanden, så lur mig om vi ikke kommer til at se kampklædt politi på gaden”. Det billede, som Københavns Politi her tegner står i skærende kontrast til både virkeligheden – og det billede, som Rigspolitiet tidligere i år tegnede af danske fodboldfans. “Set i en europæisk sammenhæng er der tale om et usædvanligt lavt antal anholdte i forbindelse med fodboldkampe, og det er særligt glædeligt, at vi kan fastholde den nedadgående tendens, når det gælder antallet af anholdte”, lød det i februar fra Bjarne Sørensen, der er politiinspektør hos Rigspolitiet. Samlet set registrerede Rigspolitiet 475 fodboldkampe i Danmark, og der er i alt anholdt 91 personer. Disse tal skal holdes op imod, at de 475 kampe har trukket mere end 1,5 millioner tilskuere gennem tælleapparaterne. I Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber tager vi skarpt afstand fra vold og hærværk. Dog mener vi, at retorikken fra Københavns Politi hverken er klædelig eller bidrager til den positive stemning, der normalt kendetegner landspokalfinalen i dansk fodbold. Vi opfordrer derfor Københavns Politi til fremover at nuancere deres billede af danske fodboldfans. De forskruede udtalelser i Ekstra Bladet har medført, at fodboldfans over en bred kam ufrivilligt blevet sat i bås med den meget lille procentdel, der ikke kan finde ud af, hvordan man opfører sig. Det finder vi ikke rimeligt. Ligeledes vil det klæde Ekstra Bladet ikke at bringe den slags “anklager”, uden at de som minimum – i samme artikel – hører den anklagede part, som de vejledende regler for god presseskik ellers foreskriver: “Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde” Ydermere vil vi gerne anmode om, at Ekstra Bladet præciserer sin billedtekst nederst i artiklen, da denne er misvisende. I billedteksten står der, at “484 personer blev anholdt ved et tidligere opgør mellem FCK og Brøndby”. Domstolene har sidenhen slået fast, at disse anholdelser var ulovlige.   Fælles udmelding fra Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber. Post Views: 852

Københavns Politi tegner et forskruet billede af danske fodboldfans op til pokalfinalen.

Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber har svært ved at genkende det billede, som Københavns Politi tegner af fodboldfans på ekstrabladet.dk

I artiklen fortæller en ledende politiinspektør og chef for beredskabet i København, at han “tror, at med det trusselsbillede der er i København med de her ca. 30.000 fodboldfans, hvor en stor del af dem vil i konfrontation med hinanden, så lur mig om vi ikke kommer til at se kampklædt politi på gaden”.

Det billede, som Københavns Politi her tegner står i skærende kontrast til både virkeligheden – og det billede, som Rigspolitiet tidligere i år tegnede af danske fodboldfans.

“Set i en europæisk sammenhæng er der tale om et usædvanligt lavt antal anholdte i forbindelse med fodboldkampe, og det er særligt glædeligt, at vi kan fastholde den nedadgående tendens, når det gælder antallet af anholdte”, lød det i februar fra Bjarne Sørensen, der er politiinspektør hos Rigspolitiet.

Samlet set registrerede Rigspolitiet 475 fodboldkampe i Danmark, og der er i alt anholdt 91 personer. Disse tal skal holdes op imod, at de 475 kampe har trukket mere end 1,5 millioner tilskuere gennem tælleapparaterne.

I Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber tager vi skarpt afstand fra vold og hærværk. Dog mener vi, at retorikken fra Københavns Politi hverken er klædelig eller bidrager til den positive stemning, der normalt kendetegner landspokalfinalen i dansk fodbold.

Vi opfordrer derfor Københavns Politi til fremover at nuancere deres billede af danske fodboldfans. De forskruede udtalelser i Ekstra Bladet har medført, at fodboldfans over en bred kam ufrivilligt blevet sat i bås med den meget lille procentdel, der ikke kan finde ud af, hvordan man opfører sig. Det finder vi ikke rimeligt.

Ligeledes vil det klæde Ekstra Bladet ikke at bringe den slags “anklager”, uden at de som minimum – i samme artikel – hører den anklagede part, som de vejledende regler for god presseskik ellers foreskriver: “Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde”

Ydermere vil vi gerne anmode om, at Ekstra Bladet præciserer sin billedtekst nederst i artiklen, da denne er misvisende.

I billedteksten står der, at “484 personer blev anholdt ved et tidligere opgør mellem FCK og Brøndby”. Domstolene har sidenhen slået fast, at disse anholdelser var ulovlige.

 

Fælles udmelding fra Brøndby SupportFC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk