Fanprotester bliver dækket forkert i danske medier

I flere danske medier bliver det anført, at Danske Fodbold Fanklubber har sendt en klage til FC København over forholdene i Parken. Dette er imidlertid ikke korrekt, og Danske Fodbold Fanklubber vil derfor gerne anmode om en berigtigelse.

I flere danske medier bliver det anført, at Danske Fodbold Fanklubber har sendt en klage til FC København over forholdene i Parken. Dette er imidlertid ikke korrekt, og Danske Fodbold Fanklubber vil derfor gerne anmode om en berigtigelse.

Siden søndag har man i danske medier kunnet læse, at Danske Fodbold Fanklubber (DFF) står bag en hård kritik af forholdene på udebaneafsnittet i Parken.

Det er korrekt, at flere danske fanklubber har klaget, men det er ikke DFF, der står bag disse klager. Det indtryk kunne man ellers godt få, hvis man læser de mange artikler, der er skrevet om emnet.

Vi vil derfor – blot for at slå det helt fast – understrege, at DFF ikke har sendt nogen klage, sådan som flere medier fejlagtigt har fremstillet det i de seneste par dages nyhedsdækning.

Det er disse følgende fanklubber og fangrupperinger, der står bag den klage, som medierne beretter om:

AGF Fanclub Aarhus – AGF
Auxilia – AaB
Black Wolves – FC Midtjylland
Blue Knights – Esbjerg fB
Den Gule Fare – AC Horsens
De Stribede – OB
Lyngby fans – Lyngby BK
Nysir –  AGF
Randers FC Support – Randers FC
Shamrock Ultras Viborg – Viborg FF
SIFosis – Silkeborg IF
SønderjyskE Fodbold Support – SønderjyskE
The Green Pride – Viborg FF
Wild Tigers – FC Nordsjælland
Ultras Midtjylland – FC Midtjylland
AaB Support Club – AaB

Danske Fodbold Fanklubber har ganske rigtigt bedt sine medlemsklubber om at fremsende eventuelle klager til bestyrelsen, så disse kan blive samlet og videresendt til FC København.

Vi vil derfor anmode de pågældende medier, der har bragt historier om, at DFF har klaget til FC København over Parkens udebaneafsnit, om at præcisere disse historier i overensstemmelse med de vejledende regler for god presseskik:

“Det er massemediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives, er korrekte.”

“Berigtigelse af urigtige meddelelser skal finde sted på redaktionens eget initiativ, hvis og så snart kendskab til fejl af betydning i de bragte meddelelser indgår. Berigtigelsen skal foretages i en sådan form, at læserne, lytterne eller seerne får klar mulighed for at blive opmærksom på berigtigelsen.”

Danske Fodbold Fanklubber opfordrer generelt klubberne til Good Hosting og til at gå i dialog med fansene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk