Fortsat få anholdelser i dansk fodbold

“Det er trygt og sikkert at gå til fodbold på danske stadions.” Sådan indledes den artikel, som Rigspolitiet har offentliggjort, hvor Politiets seneste statistiker vedr. anholdelser, sigtelser og lignende er opgjort for kampe i Danmark for sæsonen 2017/2018. Artiklen kan læses her. I Danske Fodbold Fans (DFF) er vi helt grundlæggende enige i denne udlægning. De netop offentliggjorte statistikker underbygger, at det er trygt at gå til fodbold i Danmark – både ift. andre lande, men også ift. hvordan det tidligere har set ud i Danmark. Som det kan læses ud af statistikkerne fra Rigspolitiet, så er antallet af anholdelser pr. kamp i Superligaen 0,4 for sæsonen 2017/2018. Bundrekorden er 0,3 for sæsonerne 2015/2016 og 2016/2017. Mens vi kun skal 10 år tilbage for at finde et tal på 3,6 anholdelser pr. kamp i sæsonen 2008/2009. En udvikling, som DFF formand, Christian Kokholm Rothmann siger følgende om: “Tallene fortæller atter en historie om hvor sikkert det er at tage på stadion og se fodbold i dagens Danmark. Gennem samarbejde mellem klubber, fans og politi har vi i Danmark skabt en kultur der misundes hos vores naboer i resten af Europa” “Det er vigtigt at disse gode takter ikke bliver en sovepude for nogle af aktørerne. Vi skal huske at det går godt netop fordi vi snakker sammen. For at opretholde de gode resultater er det derfor essentielt at vi forsætter dialogen partnerne imellem” fortæller Christian Kokholm Rothmann. Post Views: 762

“Det er trygt og sikkert at gå til fodbold på danske stadions.”
Sådan indledes den artikel, som Rigspolitiet har offentliggjort, hvor Politiets seneste statistiker vedr. anholdelser, sigtelser og lignende er opgjort for kampe i Danmark for sæsonen 2017/2018. Artiklen kan læses her.

I Danske Fodbold Fans (DFF) er vi helt grundlæggende enige i denne udlægning. De netop offentliggjorte statistikker underbygger, at det er trygt at gå til fodbold i Danmark – både ift. andre lande, men også ift. hvordan det tidligere har set ud i Danmark.

Som det kan læses ud af statistikkerne fra Rigspolitiet, så er antallet af anholdelser pr. kamp i Superligaen 0,4 for sæsonen 2017/2018. Bundrekorden er 0,3 for sæsonerne 2015/2016 og 2016/2017. Mens vi kun skal 10 år tilbage for at finde et tal på 3,6 anholdelser pr. kamp i sæsonen 2008/2009. En udvikling, som DFF formand, Christian Kokholm Rothmann siger følgende om:

“Tallene fortæller atter en historie om hvor sikkert det er at tage på stadion og se fodbold i dagens Danmark. Gennem samarbejde mellem klubber, fans og politi har vi i Danmark skabt en kultur der misundes hos vores naboer i resten af Europa”

“Det er vigtigt at disse gode takter ikke bliver en sovepude for nogle af aktørerne. Vi skal huske at det går godt netop fordi vi snakker sammen. For at opretholde de gode resultater er det derfor essentielt at vi forsætter dialogen partnerne imellem” fortæller Christian Kokholm Rothmann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk