Fodbold på stadion under en pandemi

Mens vi har set en større stigning i antallet af smittet og flere større arrangementer er blevet tvunget til at lukke, har fodbold, trods dagens nye restriktioner, fortsat gunstige forhold sammenlignet med andre større begivenheder. Det er vigtigt, at vi husker hvorfor – ellers kan fodbolden miste sin gunstige position. Fodbold er, lig mange mange andre store begivenheder, udfordret af virkeligheden vi befinder os i. Men med klare regler og en fælles forståelighed har vi rykket os utroligt langt, og fodbolden er på en række parametre langt foran det omkringliggende samfundet, et foregangsbillede, som resten af Europa kigger imod. De forholdsregler, der er indført, har betydet at der endnu ikke, os bekendt, er registreret et tilfælde, hvor fans har smittet hinanden COVID-19 til en fodboldkamp. Stigende smittetal får nu konsekvenser for enkelte klubber Myndighederne har i dag annonceret at tiltaget med afvikling af superligakampe med mere end 500 tilskuere suspenderes i 14 dage i hovedstadsområdet. Noget vi har modtaget med stor ærgrelse.  De danske forholdsregler og rammer til en sikker afvikling af fodboldkampe og større begivenheder med mere end 500 tilskuere har stået som et positivt eksempel for resten af samfundet og Europa. Fra mange af vores medfans har vi igen og igen hørt, at de føler sig mere sikre på stadion end i resten af samfundet. De danske fodboldklubber har i den grad taget ansvar og påtaget sig store omkostninger for at vi igen kan komme til fodbold. Der er naturligvis plads til forbedringer i forhold til at sikre, at alle regler overholdes fra ankomst til stadion til vi tager hjem igen, og det er vigtigt at alle klubber tager et ansvar for at kampene afvikles ens på tværs af landet. Tilstedeværelsen på stadion er ikke alene en del af det at være fans for rigtig mange af os. Det er også en af grundstenene i dansk fodbold både med hensyn til den fodboldmæssige oplevelse med også rent økonomisk for hjemmeholdet, dette i særlig høj grad hos klubberne der ikke er at finde landets bedste fodboldrække. At sikre den fortsatte adgang for tilskuere til dansk fodbold bør derfor være i alles interesse. Et fælles ansvar Det er vigtigt, at vi som fodboldfans undgår at give politikerne en anledning til at lukke yderligere ned for adgangen for tilskuere til fodboldkampe. For at sikre, at det fortsat er muligt for tilskuere til fodbold er det derfor vigtigt, at vi alle, særligt os som fans, gør vores ypperste til at sikre at regler efterleves. Vi har alle et fælles ansvar for at vi kan komme på stadion, også på søndag og om 1 måned.  Husk at din ageren de 6 andre dage har betydning for at vi alle kan komme på stadion om søndagen. Derfor husk at holde afstand, husk den gode håndhygiejne, vask hænder og brug håndsprit, både i supermarkedet, i bussen, på cafeen og i baren om lørdagen, så du er klar til stadion om søndagen. Post Views: 489

Mens vi har set en større stigning i antallet af smittet og flere større arrangementer er blevet tvunget til at lukke, har fodbold, trods dagens nye restriktioner, fortsat gunstige forhold sammenlignet med andre større begivenheder. Det er vigtigt, at vi husker hvorfor – ellers kan fodbolden miste sin gunstige position.

Fodbold er, lig mange mange andre store begivenheder, udfordret af virkeligheden vi befinder os i. Men med klare regler og en fælles forståelighed har vi rykket os utroligt langt, og fodbolden er på en række parametre langt foran det omkringliggende samfundet, et foregangsbillede, som resten af Europa kigger imod. De forholdsregler, der er indført, har betydet at der endnu ikke, os bekendt, er registreret et tilfælde, hvor fans har smittet hinanden COVID-19 til en fodboldkamp.

Stigende smittetal får nu konsekvenser for enkelte klubber

Myndighederne har i dag annonceret at tiltaget med afvikling af superligakampe med mere end 500 tilskuere suspenderes i 14 dage i hovedstadsområdet. Noget vi har modtaget med stor ærgrelse. 

De danske forholdsregler og rammer til en sikker afvikling af fodboldkampe og større begivenheder med mere end 500 tilskuere har stået som et positivt eksempel for resten af samfundet og Europa. Fra mange af vores medfans har vi igen og igen hørt, at de føler sig mere sikre på stadion end i resten af samfundet. De danske fodboldklubber har i den grad taget ansvar og påtaget sig store omkostninger for at vi igen kan komme til fodbold. Der er naturligvis plads til forbedringer i forhold til at sikre, at alle regler overholdes fra ankomst til stadion til vi tager hjem igen, og det er vigtigt at alle klubber tager et ansvar for at kampene afvikles ens på tværs af landet.

Tilstedeværelsen på stadion er ikke alene en del af det at være fans for rigtig mange af os. Det er også en af grundstenene i dansk fodbold både med hensyn til den fodboldmæssige oplevelse med også rent økonomisk for hjemmeholdet, dette i særlig høj grad hos klubberne der ikke er at finde landets bedste fodboldrække. At sikre den fortsatte adgang for tilskuere til dansk fodbold bør derfor være i alles interesse.

Et fælles ansvar

Det er vigtigt, at vi som fodboldfans undgår at give politikerne en anledning til at lukke yderligere ned for adgangen for tilskuere til fodboldkampe.

For at sikre, at det fortsat er muligt for tilskuere til fodbold er det derfor vigtigt, at vi alle, særligt os som fans, gør vores ypperste til at sikre at regler efterleves. Vi har alle et fælles ansvar for at vi kan komme på stadion, også på søndag og om 1 måned. 

Husk at din ageren de 6 andre dage har betydning for at vi alle kan komme på stadion om søndagen. Derfor husk at holde afstand, husk den gode håndhygiejne, vask hænder og brug håndsprit, både i supermarkedet, i bussen, på cafeen og i baren om lørdagen, så du er klar til stadion om søndagen.

da_DKDansk