Så ta’ da ansvar!

Vi er glade for, at man åbner op i indeværende sæson, men kigger bekymret frem mod den kommende. Vis Fodboldklubberne og fodboldfans den tillid vi fortjener. Kom til bordet og få lagt en plan før i kvæler os.

I er i gang med at ødelægge dansk topfodbold!

Efter 3 testkampe, der blev afviklet med bragende succes, havde det meste af fodbold-danmark et lille håb om, at det ville blive videreført til alle kampe i resten af indeværende sæson. Det var tæt på at ende i Christianborg fnidder, men gudskelov blev de delvist enige. Det blev dog blandet modtaget hos Danske Fodbold Fans. Vi er glade for, at man åbner op i indeværende sæson, men kigger bekymret frem mod den kommende.

Det politiske fnidder har ligeledes resulteret i, at landets største enkeltstående kamp for klubhold spilles med rekord få tilskuere. Fremfor at bygge videre på de indledende tests, har man valgt at gentage selvsamme test igen. Og hvorfor? ja det spørger vi også os selv om.

Hvorfor er vi altid “Fucking Special”?

Fodboldfans omtales og behandles ofte som noget helt særligt, og sjældent meget positvt. Således er fodboldklubberne også underlagt langt strengere krav i genåbningen end mange andre i underholdningsindustrien, og det på trods af, at fodboldklubberne har langt større erfaring med store masser og styring af flow. De har teknologien på plads til smitteopsporing og hurtig varsling af potentielle smittede.

Fodboldklubberne, Divisionsforeningen og DBU har tidligt i genåbningen fremlagt planer, udarbejdet protokoller, og forsøgt at bevise at de ikke bare sidder på hænderne og venter på instrukser. Alligevel behandles vi som noget ganske særligt. Og først nu 2 måneder inde i genåbningen, kan fodbolden endelig lukke flere ind… Men kun i denne sæson.

Dansk fodbold bløder!

Klubberne har en nedgang i kampdags indtægter på mere end 90%, og alligevel er de villige til at fremlægge den ene plan efter den anden på en sikker afvikling af fodboldkampe, også selvom de påfører klubberne store udgifter i form af øget kampdags-bemanding og egen betaling af Corona-tests til de sportslige afdelinger. Dette ene og alene for at imødekomme kravene, vise ansvarlighed og arbejde henimod en normalisering i indtægter, så fodbolden ikke dør.

På trods af omkring 9% belægning på tribunerne, må klubberne øge bemandingen på kampdage mere end ved et udsolgt stadion. Det er ikke holdbart i længden. De tre testkampe har sammenlagt kostet de 3 klubber 2 millioner kroner at afvikle.

Planerne for næste sæson kommer for sent

Klubberne er i forvejen hårdt presset økonomisk. Uanset hvad så vil det her slutspil og de økonomiske tab have konsekvenser for investeringerne og transfervinduet. Så det handler også om at minimere tabet i den kommende sæson, og give klubberne mulighed for at planlægge bedre i en usikker Coronaverden. En plan for den kommende sæson, kan ikke vente til 10 dage før Superliga sæsonen begynder. Det kommer til at have vidtrækkende konsekvenser for dansk fodbold, også flere år ind i fremtiden.

Kære Regering, kære folketing!

I gambler med fremtiden for dansk fodbold. Hvis klubberne ikke kender deres fremtid, er det svært at sælge sponsorater og sæsonkort. Det bliver svært at overbevise bankerne om levedygtigheden. Det bliver sværere at investere i talenterne. Sigtet og strategien bliver kortere, udviklingen nedprioriteret.

Dansk Fodbold var inde i en fantastisk udvikling på flere parametre. Den er I i gang med at smadre.

Vis Fodboldklubberne og fodboldfans den tillid vi fortjener. Kom til bordet og få lagt en plan før i kvæler os.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk