Ballademagerne har sejret

Solidaritetsaftalen om udebanefans er en falliterklæring. Den er et tegn på, at ballademagerne har sejret. Og endnu engang er fansene blevet ignoreret i vigtige beslutninger om gode forhold for fans, og endnu engang har man valgt en panikløsning. Det er med stor beklagelse, at vi onsdag aften skal læse om den solidaritetsaftale om udebanefans, der er indgået blandt en række af de største klubber i landet. Vi har stor forståelse for, at klubberne er rådvilde over den brutalitet, nogle tilskuere udviser i forbindelse med udekampe for deres hold. Vi anerkender også klubbernes frygt for straffe i form af betalingspoliti, bøder og flyttede kamptidspunkter. Det passer alt sammen dårligt i en tid, hvor økonomien mange steder er presset helt i bund. Bøllerne får lov til at sætte dagsordenen Vi forstår til gengæld ikke, at vi ikke er blevet inddraget i løsningsprocessen. På denne måde lader klubberne ballademagerne sejre. Og det er yderst problematisk. Det er ganske enkelt uacceptabelt for os, at man ved at gå hårdt nok til værks kan få lov at sætte dagsordenen. Fordi de netop løber med al opmærksomheden og får uanede mængder spalteplads, er det åbenlyst at antage, at det seneste tiltag er opstået som en direkte reaktion på weekendens hændelser i Aalborg. Vi synes, at det er at skyde langt over målet. Politiet skal sørge for ro og orden De problemer, vi så i Aalborg, kunne være undgået, hvis situationen var blevet håndteret anderledes. Årsagen til balladen var en mindre gruppe. Denne gruppe skulle aldrig have haft adgang til stadion. Det var først da politiet undlod at gribe ind, at tingene eskalerede omkring stadion, men også inde på stadion. Gruppen burde være sendt hjem eller præventivt anholdt, da den startede “balladen”. Var det sket, havde vi nok ikke oplevet de scener, vi så denne søndag i Aalborg. Vi mener, at det er rimeligt at forlange, at politiet hjælper til med at sørge for, at de uheldige elementer slet ikke får adgang til vores fodboldkampe. Dialog virker Vi tror på, at selvjustits på tribunerne er et af de bedste midler til at reducere ballademagernes magt på danske fodboldstadioner. En boykot af alle udefans straffer alle de uskyldige fodboldfans. Flertallet. Sådan skaber man ikke den selvjustits på tribunen. Tværtimod skaber man det modsatte. Hvis vi skal forhindre hooligans i at påvirke stemningsglade fans i Danmark til voldelig adfærd, så skal klubberne stå sammen med de officielle fanklubber om at tilbyde et bedre alternativ. Det kræver samarbejde og dialog. Og vi er klar til at tage vores del af ansvaret. Vi havde derfor håbet, at klubberne ville udvise større vilje til at inddrage os fans i løsningsprocessen, end man hidtil har gjort. Lyt til alle interessenter Det er på tide, at der bliver tænkt i langsigtede løsninger i stedet for paniske hovsa-løsninger mellem enkelte klubber. Og det er netop, hvad vi anser solidaritetsaftalen for at være. Vi vil derfor endnu engang opfordre til, at man får en dybdeborende dialog i gang mellem alle fodboldens interessenter: klubber, fans, fanforskere, DBU, Divisionsforeningen, politiet mv. Vi skal analysere problemet til bunds, og det samme skal ske med løsningsmodellerne. Vi håber og tror på, at de nye fankoordinatorer i dansk fodbold kan være med til at styrke og skabe et rum for den dialog, vi efterlyser. Fælles mål, fælles initiativer Vi skal ikke sidde med hænderne i skødet. Vi skal i gang – og det skal ske nu. Hvis ikke vi som fans kan blive inviteret med om bordet, så agter vi at arbejde videre med problematikken. Så tager vi initiativet og inviterer de parter, som vi mener er relevante. Lige nu er situationen langt fra holdbar, og vi brænder for at en løsning på vores fælles problem, så vi kan få fokus tilbage på den positive og stemningsfyldte oplevelse, det skal være at gå til fodbold i Danmark.   (Fælles pressemeddelelse fra AGF Fanclub, Brøndby Support, AaB Support Club, OB Tigers og Danske Fodbold Fanklubber)  Post Views: 709

Solidaritetsaftalen om udebanefans er en falliterklæring. Den er et tegn på, at ballademagerne har sejret. Og endnu engang er fansene blevet ignoreret i vigtige beslutninger om gode forhold for fans, og endnu engang har man valgt en panikløsning.

Det er med stor beklagelse, at vi onsdag aften skal læse om den solidaritetsaftale om udebanefans, der er indgået blandt en række af de største klubber i landet.

Vi har stor forståelse for, at klubberne er rådvilde over den brutalitet, nogle tilskuere udviser i forbindelse med udekampe for deres hold.

Vi anerkender også klubbernes frygt for straffe i form af betalingspoliti, bøder og flyttede kamptidspunkter.

Det passer alt sammen dårligt i en tid, hvor økonomien mange steder er presset helt i bund.

Bøllerne får lov til at sætte dagsordenen

Vi forstår til gengæld ikke, at vi ikke er blevet inddraget i løsningsprocessen.

På denne måde lader klubberne ballademagerne sejre. Og det er yderst problematisk.

Det er ganske enkelt uacceptabelt for os, at man ved at gå hårdt nok til værks kan få lov at sætte dagsordenen.

Fordi de netop løber med al opmærksomheden og får uanede mængder spalteplads, er det åbenlyst at antage, at det seneste tiltag er opstået som en direkte reaktion på weekendens hændelser i Aalborg.

Vi synes, at det er at skyde langt over målet.

Politiet skal sørge for ro og orden

De problemer, vi så i Aalborg, kunne være undgået, hvis situationen var blevet håndteret anderledes.

Årsagen til balladen var en mindre gruppe. Denne gruppe skulle aldrig have haft adgang til stadion.

Det var først da politiet undlod at gribe ind, at tingene eskalerede omkring stadion, men også inde på stadion.

Gruppen burde være sendt hjem eller præventivt anholdt, da den startede “balladen”. Var det sket, havde vi nok ikke oplevet de scener, vi så denne søndag i Aalborg.

Vi mener, at det er rimeligt at forlange, at politiet hjælper til med at sørge for, at de uheldige elementer slet ikke får adgang til vores fodboldkampe.

Dialog virker

Vi tror på, at selvjustits på tribunerne er et af de bedste midler til at reducere ballademagernes magt på danske fodboldstadioner.

En boykot af alle udefans straffer alle de uskyldige fodboldfans. Flertallet. Sådan skaber man ikke den selvjustits på tribunen. Tværtimod skaber man det modsatte.

Hvis vi skal forhindre hooligans i at påvirke stemningsglade fans i Danmark til voldelig adfærd, så skal klubberne stå sammen med de officielle fanklubber om at tilbyde et bedre alternativ.

Det kræver samarbejde og dialog. Og vi er klar til at tage vores del af ansvaret.

Vi havde derfor håbet, at klubberne ville udvise større vilje til at inddrage os fans i løsningsprocessen, end man hidtil har gjort.

Lyt til alle interessenter

Det er på tide, at der bliver tænkt i langsigtede løsninger i stedet for paniske hovsa-løsninger mellem enkelte klubber. Og det er netop, hvad vi anser solidaritetsaftalen for at være.

Vi vil derfor endnu engang opfordre til, at man får en dybdeborende dialog i gang mellem alle fodboldens interessenter: klubber, fans, fanforskere, DBU, Divisionsforeningen, politiet mv.

Vi skal analysere problemet til bunds, og det samme skal ske med løsningsmodellerne.

Vi håber og tror på, at de nye fankoordinatorer i dansk fodbold kan være med til at styrke og skabe et rum for den dialog, vi efterlyser.

Fælles mål, fælles initiativer

Vi skal ikke sidde med hænderne i skødet. Vi skal i gang – og det skal ske nu.

Hvis ikke vi som fans kan blive inviteret med om bordet, så agter vi at arbejde videre med problematikken. Så tager vi initiativet og inviterer de parter, som vi mener er relevante.

Lige nu er situationen langt fra holdbar, og vi brænder for at en løsning på vores fælles problem, så vi kan få fokus tilbage på den positive og stemningsfyldte oplevelse, det skal være at gå til fodbold i Danmark.

 

(Fælles pressemeddelelse fra AGF Fanclub, Brøndby Support, AaB Support Club, OB Tigers og Danske Fodbold Fanklubber) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk