EURO2020 – Giv os den fodboldfest vi drømmer om

I denne uge skal DBU aflevere den endelige beslutning om, hvorvidt København og Parken skal danne rammerne om EURO2020 i sommeren 2021, og fodboldelskere i hele landet krydser fingre for at vi kan skabe en fest i København og hele Danmark. Der er skabt tvivl om hvorvidt København både kan rumme EURO2020 og Tour de […]

I denne uge skal DBU aflevere den endelige beslutning om, hvorvidt København og Parken skal danne rammerne om EURO2020 i sommeren 2021, og fodboldelskere i hele landet krydser fingre for at vi kan skabe en fest i København og hele Danmark.

Der er skabt tvivl om hvorvidt København både kan rumme EURO2020 og Tour de France i overlappende perioder, og give begge begivenheder den eksponering de har krav på. Og da EURO2020 jo er den begivenhed der er blevet rykket, og Touren kom først mener mange at fodbolden og København må vige til fordel for Touren som kommer rundt i landet.

Enestående mulighed

Man skal nok være meget fodboldromantisk, hvis man tror at chancen for at være (med)vært til en EM-slutrunde kommer forbi Danmark en anden gang i fremtiden. Med de høje krav til stadionstørrelse er Parken og Danmark allerede det mindste stadion til den kommende slutrunde, og på grænsen af kravene til Kvinde og U21 slutrunder. Det vil altså være en unik mulighed som potentielt skylles ud med badevandet, hvis man ikke kan finde en løsning.

Det er også en unik mulighed for at vise København og Danmark frem for resten af verden, skabe en folkefest uden lige i 2 uger, måske ligefrem under hele EM. Det er en unik mulighed for at vise resten af Fodbold Europa, hvorfor Danmark og dansk fodbold er noget specielt. Det er en mulighed for at vise, hvorfor vi er et best practice eksempel inden for dialog, samarbejde og Good Hosting. En fortælling som vi i Danske Fodboldfans ofte fortæller rundt i vores netværk og glæder os til at vise frem.

København og Danmark må kunne rumme begge dele

Som fodboldelsker kan man selvfølgelig argumentere for at 3 dages cykelfest rundt i Danmark må vige for 4 fodboldkampe og en måneds fodboldfest, men hvorfor kan vi ikke begge dele. Fodboldfans og fodboldelskere og også sportsfans. Og København vil gerne være en storby, det må da være muligt at rumme og tilfredsstille begge parter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk