Sidste tiltag fra kampen imod awaykort gennemføres nu

Danske Fodbold Fanklubber har arbejdet tæt sammen med Divisionsforeningen, DBU, Rigspolitiet og Justitsministeriet i mange år for at bekæmpe uroligheder til fodbold, men samtidig holde fokus på den gode fodboldoplevelse. I 2012 under Justitsminister Morten Bødskov var vi medvirkende til at udarbejde en handleplan på området, i dag ser vi det sidste initiativ færdiggjort. ”Vi er utroligt glade for, at klubberne nu har et værktøj, hvor de kan registrere og dele information vedrørende personer med karantæne. Med dette værktøj undgår klubberne at skulle registrere alle fans, og de kan derved rette fokus på de få der skaber problemer.” udtaler formand i Danske Fodbold Fanklubber, Christian Kokholm Rothmann. Det har længe været på klubbernes ønskeliste at kunne registrere personer med klubkarantæne, samt udveksle disse oplysninger. Danske Fodbold Fanklubber har fra starten bakket op om dette ønske, og presset på for at for det tilladt i kampen mod awaykortet. ”Vi oplever generelt ikke, at personer med karantæne forsøger at komme ind på stadion. Men vi bifalder at klubberne nu har et værktøj, til at sikre dette ikke sker” forsætter Christian Kokholm Rothmann. I forbindelse med hændelserne på Brøndby Stadion i august blev indledt en møderække for at kigge på initiativer, der kan gøre det mere trygt at gå til fodbold og hjælpe klubber og myndigheder med at holde det fåtal af personer, som har karantæne, ude fra stadion. Her blev det aftalt at få bekendtgørelsen endelig på plads og godkendt. Det glæder os, at det endelig lader sig gøre. Nogle medier har viderebragt fejlagtig information om, at personer med karantæne frit har kunne tage til udekampe – vi må på det kraftigste understrege, at dette ikke er sandt. Udeholdet sender egne kontrollører som agerer spottere på kampdagen. Tiltaget om deling af karantæneregistre betyder, at disse nu får assistance af hjemmeholdets kontrollører – og det hele sker med et værktøj, der fungerer i overensstemmelse med persondataloven. I samme forbindelse vil vi gerne understrege, at det er trygt at gå til fodbold. Rigspolitiets egne statistikker viser, at anholdelses tallene er historisk lave. Du kan læse bekendtgørelsen på retsinformation.dk Bekendtgørelsen er en del af handleplanen “Gode Fodboldoplevelser for Alle” fra 2012. Læs også vores udmelding fra 2016 om samme emne Post Views: 792

Danske Fodbold Fanklubber har arbejdet tæt sammen med Divisionsforeningen, DBU, Rigspolitiet og Justitsministeriet i mange år for at bekæmpe uroligheder til fodbold, men samtidig holde fokus på den gode fodboldoplevelse.
I 2012 under Justitsminister Morten Bødskov var vi medvirkende til at udarbejde en handleplan på området, i dag ser vi det sidste initiativ færdiggjort.

”Vi er utroligt glade for, at klubberne nu har et værktøj, hvor de kan registrere og dele information vedrørende personer med karantæne. Med dette værktøj undgår klubberne at skulle registrere alle fans, og de kan derved rette fokus på de få der skaber problemer.” udtaler formand i Danske Fodbold Fanklubber, Christian Kokholm Rothmann.

Det har længe været på klubbernes ønskeliste at kunne registrere personer med klubkarantæne, samt udveksle disse oplysninger. Danske Fodbold Fanklubber har fra starten bakket op om dette ønske, og presset på for at for det tilladt i kampen mod awaykortet.

”Vi oplever generelt ikke, at personer med karantæne forsøger at komme ind på stadion. Men vi bifalder at klubberne nu har et værktøj, til at sikre dette ikke sker” forsætter Christian Kokholm Rothmann.

I forbindelse med hændelserne på Brøndby Stadion i august blev indledt en møderække for at kigge på initiativer, der kan gøre det mere trygt at gå til fodbold og hjælpe klubber og myndigheder med at holde det fåtal af personer, som har karantæne, ude fra stadion. Her blev det aftalt at få bekendtgørelsen endelig på plads og godkendt. Det glæder os, at det endelig lader sig gøre.

Nogle medier har viderebragt fejlagtig information om, at personer med karantæne frit har kunne tage til udekampe – vi må på det kraftigste understrege, at dette ikke er sandt. Udeholdet sender egne kontrollører som agerer spottere på kampdagen.
Tiltaget om deling af karantæneregistre betyder, at disse nu får assistance af hjemmeholdets kontrollører – og det hele sker med et værktøj, der fungerer i overensstemmelse med persondataloven.

I samme forbindelse vil vi gerne understrege, at det er trygt at gå til fodbold. Rigspolitiets egne statistikker viser, at anholdelses tallene er historisk lave.


Du kan læse bekendtgørelsen på retsinformation.dk

Bekendtgørelsen er en del af handleplanen “Gode Fodboldoplevelser for Alle” fra 2012. Læs også vores udmelding fra 2016 om samme emne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk