Divisionsforeningen vil smadre dansk fodbold

Danske Fodbold Fanklubber frygter, at Divisionsforeningen med sit awaykort er i gang med at ødelægge et allerede skrøbeligt fundament i dansk fodbold. Vil man registrere fodboldfans på udebane, ender man med ikke blot at tømme udebaneafsnittet, men hele stadion. Det viser internationale erfaringer.

Danske Fodbold Fanklubber frygter, at Divisionsforeningen med sit awaykort er i gang med at ødelægge et allerede skrøbeligt fundament i dansk fodbold. Vil man registrere fodboldfans på udebane, ender man med ikke blot at tømme udebaneafsnittet, men hele stadion. Det viser internationale erfaringer.

Forestil dig, at du skal vise billedlegitimation for at kunne se Superliga-fodbold på stadion med dine venner. Det kan lyde skørt, men det bliver rent faktisk virkelighed fra sommeren 2015.

Her planlægger Divisionsforeningen nemlig at indføre et såkaldt awaykort, som vil være obligatorisk for at få adgang til udebaneafsnittet.

“Lad det være sagt med det samme: Vi er imod en awaykort-løsning, fordi det er dokumenteret, at det ikke forbedrer sikkerheden på stadion,” siger Rasmus Trenskow, formand for Danske Fodbold Fanklubber (DFF)

Internationale erfaringer viser derudover, at awaykortet er forbundet med en række negative side-effekter såsom faldende tilskuertal og sponsorflugt.

“Den præventive effekt er ikke-eksisterende. Awaykortet er simpelthen meningsløs symbolpolitik og strider direkte imod de anbefalinger, som Europarådet kommer med,” siger Rasmus Trenskow.

Tilsyneladende bekymrer det ikke Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen at gå imod Europarådets anbefalinger, ligesom faldende tilskuertal heller ikke er noget, han hæfter sig ret meget ved.

Det fortalte han i hvert fald foran 120 danske fodboldfans under DFF’s årsmøde i januar.

Men kære Claus, Hos DFF er vi oprigtigt bekymrede på dansk fodbolds vegne.

Vi ser allerede halvtomme stadioner i Superligaen, og vi frygter, at et awaykort kun vil gøre det værre. Det viser erfaringerne fra udlandet.

Derfor ønsker vi i DFF svar på følgende spørgsmål fra Divisionsforeningen:

  • Er klubberne klar til at miste indtægter på baggrund af faldende tilskuertal?
  • Er tv-selskaber og sponsorer stadigvæk villige til at smide flercifrede millionbeløb efter Superligaen, hvis tribunerne er mere tomme end de reelt er i dag?
  • Hvilke konkrete problemer vil Claus Thomsen og Divisionsforeningen løse med indførelsen af awaykortet?

Som følge af denne undren, lancerer vi derfor kampagnen #NejTilAwaykort. Vi tror ikke på nytteløse hovsa-løsninger. Denne kampagne kan du læse mere om på nejtilawaykort.dk og facebook.com/nejtilawaykort.

For yderligere information – kontakt formand Rasmus Trenskow

Baggrund:

AaB møder FCK den 3. marts 2012. Her bliver kampen blandt andet afbrudt på grund af pyroteknik. Kampen trak så store overskifter, at der fra politisk side blev iværksat en handlingsplan for at sikre den gode fodboldoplevelse i dansk fodbold. Handlingsplanen blev udarbejdet af Divisionsforeningen, DBU, fanklubberne, Rigspolitiet og Justitsministeriet. Awaykortet var allerede en realitet til denne kamp. FC København har kørt med awaykort-ordningen siden sommeren 2008.

http://www.justitsministeriet.dk/nyt-og-presse/pressemeddelelser/2012/ny-handlingsplan-skal-sikre-gode-fodboldoplevelser-til-alle

Om DFF:

Danske Fodbold Fanklubber (DFF) er en interesse- og netværksorganisation for fodboldfanklubber og -grupperinger i Danmark. Foreningen er stiftet i 2003. Det er DFF ‘s opgave og formål at være et talerør for de danske fodboldfans – samt at arbejde for at skabe bedre rammer og vilkår for de mange tusinde, der uge efter uge, måned efter måned, år efter år, er med til, at sikre den flotte kulisse omkring dansk fodbold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk