Danske Fodbold Fanklubber tager temperaturen på udebaneforholdene

Fodboldfansenes interesseorganisation Danske Fodbold Fanklubber (DFF) har i over 10 år haft som formål at skabe de bedste rammer og vilkår for de tusinder af fans, der uge efter uge, år efter år, besøger de danske stadions. Der er løbende blevet set på specifikke emner som fx visitering, men i år kaster DFF sig ud […]

Fodboldfansenes interesseorganisation Danske Fodbold Fanklubber (DFF) har i over 10 år haft som formål at skabe de bedste rammer og vilkår for de tusinder af fans, der uge efter uge, år efter år, besøger de danske stadions.

Der er løbende blevet set på specifikke emner som fx visitering, men i år kaster DFF sig ud i at fokusere på udebaneforholdene. Fans der tager med på udebane er ofte de mest loyale, men ringe faciliteter og vilkår kan hurtigt skræmme selv de mest trofaste væk, hvilket ikke blot påvirker stemningen, opbakningen til det gæstende hold, men også kan få en meget negativ påvirkning på tilskuertallene generelt. Der skal ikke mange dårlige oplevelser til før selv de mest trofaste siger fra.

I England har søsterorganisationen The Football Supporters’ Federation i flere år set nærmere på de gæstende fans’ stadionoplevelse, og det har inspireret DFF til at se nærmere på de danske forhold. Løbende har DFF fået mails vedr. dårlige oplevelser, der gav anledning til at se nærmere på fx grænseoverskridende visitering, men på vores årlige fanseminarer hører vi også om situationer hvor der kunne stilles spørgsmål til sikkerhed, mystiske forbud, horrible placeringer, prisforskelle, rædselsfulde toiletter mm. Omvendt så kommer der også positiv feedback – som når man modtages og føler sig værdsat som gæst, sjove events, rene faciliteter mv.

DFF har derfor besluttet at tage pulsen langt mere målrettet på de mange rejsende fans. Hvordan oplever de informationsniveauet, modtagelse, faciliteter, mm.? Er der steder hvor DFF bør gå i dialog med klubberne på de rejsende fans vegne? Er der steder der skiller sig negativt eller positivt ud?

I denne uge lancerer vi derfor DFF Udebaneundersøgelse 2017/18. Med et simpelt spørgeskema tager vi pulsen på fansene, lader dem komme til orde, og ser frem til at se hvordan vi med dette simple redskab kan gå i dialog med klubberne og ikke mindst Divisionsforeningen om fair vilkår for alle fans på udebane. Undersøgelsen omfatter Superliga, såvel som 1.-2. division samt DBU Pokalen.

I slutningen af sæsonen vil vi samle op på de mange svar, og kåre henholdsvis det bedste og værste stadion i forhold til Good Hosting.

Link til spørgeskema: https://da.surveymonkey.com/r/udebaneDFF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk